Hledat

Buchty makové - Strašínsko

Potřebné přísady:
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg másla
  • 3 dkg droždí ( trochu mléka+ kostka cukru na kvásek)
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • strouhaná citrónová kůra
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1,5 -2 dcl mléka
  • 20 dkg másla na pekáček a potírání
Postup přípravy:
  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, středně tuhé těsto, které necháme aspoň 2 hodiny kynout. Tvarujeme buchty, které necháme ještě pod ubrouskem kynout.
  2. Pekáček vymažeme máslem, dáme buchty, potřeme máslem a pomalu pečeme. Po vytažení z trouby můžeme pomazat máslem s rumem a sypeme cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Obrázek Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Lehký dortík

Lehký dortík

Obrázek Jahodový nepečený zákusok

Jahodový nepečený zákusok

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

Obrázek Vodouch

Vodouch

Obrázek Mřížkový jablečný páj

Mřížkový jablečný páj

Obrázek České buchty

České buchty

Obrázek Jahodový dort smetanový s želé

Jahodový dort smetanový s želé

Obrázek Hanácké koláčky

Hanácké koláčky

Obrázek Dvojaký tvarohový koláč

Dvojaký tvarohový koláč

TOPlist