Hledat

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Potřebné přísady:
  • 150g nakrmeného Lievito Madre
  • 100g špaldová celozrnná mouka
  • 150g hladká mouka
  • 85g vlahé mléko
  • 1lžička ječný slad
  • 1 lžička soli
  • 30ml olej
  • 1ks vejce
  • 4g droždí
Postup přípravy:
  1. Bulky lze udělat i bez Lievito Madre, pouze za použití droždí.
  2. Nebo naopak pouze z Lievito Madre. V tom případě si uděláme večer rozkvas a ráno tvořím bulky.
  3. Do hrnecku dáme vlažné mléko, droždí a 3-4 lžíce mouky, odebrané z uvedeného množství, promícháme a necháme 30 minut kvasit. Zbytek ingrediencí dáme do mísy, promícháme a přidáme i perferment. Zaděláme, nechám hnětat v robotu 8-10 minut.
  4. Vyndám, přeložím a dám do uzavíratelné misky kynout na 30minut. Po 30 minutách opět přeložím a nevháme kynout 30 minut.
  5. Opět přeložím a nechám kynout 1 hodinu. Potom rozdělil na 4 dílky, stočím do bochánku a nevháme kynout dalších 30 minut. Pomažu rozšlehaným vejcem a posypu, seznamem nebo lněným semínkem.
  6. Peču na kameni nebo na plechu dokud nejsou zlaté. Po vyndání záklepkou na spodek bulky, měla by dubět. Pokud neduní, nechám ještě péct.
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

TOPlist