Hledat

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Potřebné přísady:
  • 150g nakrmeného Lievito Madre
  • 100g špaldová celozrnná mouka
  • 150g hladká mouka
  • 85g vlahé mléko
  • 1lžička ječný slad
  • 1 lžička soli
  • 30ml olej
  • 1ks vejce
  • 4g droždí
Postup přípravy:
  1. Bulky lze udělat i bez Lievito Madre, pouze za použití droždí.
  2. Nebo naopak pouze z Lievito Madre. V tom případě si uděláme večer rozkvas a ráno tvořím bulky.
  3. Do hrnecku dáme vlažné mléko, droždí a 3-4 lžíce mouky, odebrané z uvedeného množství, promícháme a necháme 30 minut kvasit. Zbytek ingrediencí dáme do mísy, promícháme a přidáme i perferment. Zaděláme, nechám hnětat v robotu 8-10 minut.
  4. Vyndám, přeložím a dám do uzavíratelné misky kynout na 30minut. Po 30 minutách opět přeložím a nevháme kynout 30 minut.
  5. Opět přeložím a nechám kynout 1 hodinu. Potom rozdělil na 4 dílky, stočím do bochánku a nevháme kynout dalších 30 minut. Pomažu rozšlehaným vejcem a posypu, seznamem nebo lněným semínkem.
  6. Peču na kameni nebo na plechu dokud nejsou zlaté. Po vyndání záklepkou na spodek bulky, měla by dubět. Pokud neduní, nechám ještě péct.
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

TOPlist