Hledat

Čarodějnické prsty

Potřebné přísady:
  • 240g hladké mouky
  • 60g cukru pudru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100g másla pokojová teplota
  • 1vejce špetka soli
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • trošku marmelády červené barvy
  • mandle
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracujeme a necháme odležet v lednici do ztuhnutí, stačí hodinka, dvě.
  2. Mezitím si nožem rozpůlíme podélně mandle na nehty. Z těsta tvarujeme malé válečky (jednou tolik pečením nabydou!), tupou stranou nože naznačíme ohyby prstů, na špičku přitlačíme půlmandli, druhý konec válečku seřízneme nožem do rovna. Pečeme do růžova na 160 - 180°C (podle zkušenosti s vlastní troubou). Necháme vychladnout, odloupneme mandle, mázneme trošku marmelády (jahodová, rybízová, brusinková…) a natřeme pod nimi, pak znova přilepíme na místo nehtů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Štrůdl Jana

Štrůdl Jana

Obrázek Perníkový dort

Perníkový dort

Obrázek Cheescake

Cheescake

Obrázek Rychlý perník bez vajec

Rychlý perník bez vajec

Obrázek Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Obrázek Bábovka s perníkem

Bábovka s perníkem

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

Obrázek Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Obrázek Honzovy buchty

Honzovy buchty

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Velikonoční beránek by Romča

Velikonoční beránek by Romča

TOPlist