Hledat

Čarodějnické prsty

Potřebné přísady:
  • 240g hladké mouky
  • 60g cukru pudru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100g másla pokojová teplota
  • 1vejce špetka soli
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • trošku marmelády červené barvy
  • mandle
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracujeme a necháme odležet v lednici do ztuhnutí, stačí hodinka, dvě.
  2. Mezitím si nožem rozpůlíme podélně mandle na nehty. Z těsta tvarujeme malé válečky (jednou tolik pečením nabydou!), tupou stranou nože naznačíme ohyby prstů, na špičku přitlačíme půlmandli, druhý konec válečku seřízneme nožem do rovna. Pečeme do růžova na 160 - 180°C (podle zkušenosti s vlastní troubou). Necháme vychladnout, odloupneme mandle, mázneme trošku marmelády (jahodová, rybízová, brusinková…) a natřeme pod nimi, pak znova přilepíme na místo nehtů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodová fofr roláda

Jahodová fofr roláda

Obrázek Čokoládovo-ořechový chlebíček

Čokoládovo-ořechový chlebíček

Obrázek Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Tažený jablečný závin

Tažený jablečný závin

Obrázek Tvarohové řezy s kokosem

Tvarohové řezy s kokosem

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Starkin tvarožník

Starkin tvarožník

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Dort soudek vína

Dort soudek vína

Obrázek Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Obrázek Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč

TOPlist