3/4 hrnku cukru (použila jsem přírodní cukr, část cukru můžete nahradit přírodním nekalorickým sladidlem Stevií)
2 kelímky bílého jogurtu (jeden má 150g)
50 ml tekutiny (mléko, voda, rostlinné mléko…jak jste zvyklí)
2 vejce
½ hrnku kvalitního oleje
1 prášek do pečiva (ideálně přírodní z vinného kamene)
libovolné ovoce (jahody, třešně, broskve, meruňky nebo kombinace všeho
Postup přípravy:
1.Vyšlehejte vejce s cukrem.
2.Přidejte olej, jogurty, 50ml tekutiny a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.
3.Vše vymíchejte do hladka.
4.Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, jak jste zkrátka zvyklí.
5.Bohatě posypte libovolným ovocem.
6.Nakonec posypte drobenkou.
7.Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut.
Celkové množství cukru si upravte podle toho, zda použijete sladší nebo kyselejší ovoce a jak moc sladké moučníky máte rádi. Stačí si uvědomit, že cukr je jak v těstě, tak v ovoci, tak v drobence.
Pokud chcete moučník udělat i pro menší děti, pro které není větší množství celozrnné mouky vhodné, použijte jeden hrnek třeba jemně mleté špaldové a jeden hrnek klasické polohrubé.