Hledat

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 35 dkg hladké mouky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 18 dkg másla
  • 7 dkg mletých ořechů
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. Na vál přesejeme mouku, přidáme hl.mouku, cukr, máslo, vejce, žloutek a kakao. Vypracujeme těsto a vyválíme na plát, tak 2 mm. Radélkem, nebo nožem vykrojíme čtverečky a natočíme na trubičky. Dáme na potřený plech a pečeme 10 min. Vychladlé plníme Pařížskou šlehačkou a konce namáčíme v čokoládě.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Perníčky pepparkor - IKEA

Perníčky pepparkor - IKEA

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Ledovce

Ledovce

Obrázek Vánoční maková kolečka  s povidly

Vánoční maková kolečka s povidly

Obrázek Mráčky

Mráčky

Obrázek Zázvorky

Zázvorky

Obrázek Marokánky

Marokánky

Obrázek Naše oblíbené perníčky

Naše oblíbené perníčky

Obrázek Dýňové perníčky

Dýňové perníčky

Obrázek Rohlíčky podle Evičky

Rohlíčky podle Evičky

TOPlist