Hledat

Česnekové trojhránky

Potřebné přísady:
  • 500 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 750 g hladké mouky
  • 4 lžičky sušeného nebo 42 g čerstvého droždí

Nádivka:

  • 125 g změklého másla
  • sůl dle chuti
  • 12 - 14 prolisovaných stroužků česneku
Postup přípravy:
  1. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, které rozválíme, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, kořením nebo semínky.Vegetu jsem ale nedávala v nádivce je dost soli,záleží na chuti každého
  2. Zavineme jako závin a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádélka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.
  3. Pečeme při 180°C / asi 30 minut.
  4. Fantazii se meze nekladou, dá se plnit sýrem, salámem apod.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

TOPlist