Hledat

Cheesecake nejen pro zamilované

Potřebné přísady:

Korpus na vnitřní srdíčko:

  • 185 g změklého másla
  • 155 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1,25 podmáslí
  • 1 a 1/2 - 2 lžíce
  • gelové červené potravinářské barvy

Cheesecake :

  • 200 g čokoládových sušenek
  • 80 g rozpuštěného másla,
  • 2 lžíce horké vody
  • 1 lžíce práškové želatiny
  • 500 g krémového sýra - já použila
  • mascarpone - ale může být např Philadelphia nebo Lučina
  • 2,5 dl smetany
  • ke šlehání
  • 150 g bílé čokolády
  • 150 g krupicového cukru (pokud máte rádi méně sladké,
  • tak trochu cukru uberte
  • bílá čokoláda je dost sladká
  • takže krém dost osladí)

Poleva :

  • 200 g tmavé čokolády (nejlépe čokolády na vaření)
  • 1,25dl smetany ke šlehání

Na ozdobení :

  • 1,5 dl šlehačky
  • kakao
Postup přípravy:
  1. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do světlého krému. Zašleháme do něj jedno po druhém dvě vejce, pak vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, kakao sodu, podmáslí a nakonec červené barvivo.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem vložíme do trouby vyhřáté  na 180°C a pečeme asi 12- 15 minut (respektujte zkušenosti s vlastní troubou). Upečený plát necháme vychladnout a pak z něj vykrojíme formičkou několik srdíček. Moje formička měla průměr asi 6 cm.
  3. Čokoládové sušenky rozemeleme, přidáme máslo a vypracujeme kompaktní hmotu. Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení nebo potravinářskou fólií, na dno upěchujeme hmotu a uložíme ji do chladničky.
  4. Mezitím do kovové misky nalijeme dvě lžíce horké vody, posypeme ji želatinou, misku postavíme do kastrůlku s vroucí vodou a zahříváme, až se želatina rozpustí. V míse vyšleháme sýr, šlehačku (obojí musí mít pokojovou teplotu), cukr, rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec po částech želatinu.
  5. Polovinu sýrové hmoty rozetřeme do formy a v řadě těsně za sebou po celé délce formy do ní zapíchneme srdíčka (nebo jiný tvar). Formu opatrně doplníme zbylou sýrovou směsí tak, aby byla všechna srdíčka zakrytá, formou opatrně poklepeme o podložku, abychom hmotu zbavili bublin a uložíme ji do chladničky nejlépe přes noc.
  6. Tmavou čokoládu na polevu nasekáme nadrobno, zalijeme ji horkou smetanou a mícháme, dokud se nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
  7. Ztuhlý cheesecake opatrně vyjmeme z formy (pozor ať si dortík neobrátíme, měli bychom srdíčko vzhůru nohama), potřeme ho čokoládovou polevou a ozdobíme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou šlehačkovými pusinkami, které ještě lehce posypeme kakaem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Drobenkový meruňkový koláč

Drobenkový meruňkový koláč

Obrázek Řezy s podmáslím

Řezy s podmáslím

Obrázek Citrónovo makové madlenky

Citrónovo makové madlenky

Obrázek Báječná kefírovka

Báječná kefírovka

Obrázek Koblihy z Nahořánek

Koblihy z Nahořánek

Obrázek Pomerančová koule - zajíček

Pomerančová koule - zajíček

Obrázek Buchta s ananasem

Buchta s ananasem

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

Obrázek Čarodějnické prsty

Čarodějnické prsty

Obrázek Florentinky

Florentinky

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Banánové muffiny Dr. Oetker

Banánové muffiny Dr. Oetker

TOPlist