Hledat

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 200 g kakaových Be Be sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 200 g Lučiny
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 PL citronové šťávy

Náplň 2:

  • 400 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Dále:

  • kousek čokolády
  • několik lžic smetany
Postup přípravy:
  1. Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme v igelitovém sáčku, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložené pečícím papírem. Odložíme na půl hodiny do ledničky ztuhnout.
  2. Suroviny na náplň smícháme, případně krátce vyšleháme, nalijeme na korpus a v troubě předehřáté na 190°C pečeme 30 minut. Vyjmeme z trouby, ihned na koláč rozetřeme zakysanou smetanu vymíchanou s vanilkovým cukrem a zapečeme na 210°C ještě 8 - 10 minut. Koláč necháme vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a mícháme, dokud se nespojí v hladkou polevu. Jednotlivé porce před podáváním pocákáme čokoládovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodová maškrta

Jahodová maškrta

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

Obrázek Banánový chléb

Banánový chléb

Obrázek Štafetky

Štafetky

Obrázek Žloutkový řez

Žloutkový řez

Obrázek Jahodové řezy Mrož

Jahodové řezy Mrož

Obrázek Táč s jahodami

Táč s jahodami

Obrázek Creme caramel

Creme caramel

Obrázek Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Obrázek Koláč s tvarohem a broskvemi

Koláč s tvarohem a broskvemi

Obrázek  Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Obrázek Tvarohová buchta s ovocem

Tvarohová buchta s ovocem

TOPlist