Hledat

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 200 g kakaových Be Be sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 200 g Lučiny
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 PL citronové šťávy

Náplň 2:

  • 400 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Dále:

  • kousek čokolády
  • několik lžic smetany
Postup přípravy:
  1. Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme v igelitovém sáčku, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložené pečícím papírem. Odložíme na půl hodiny do ledničky ztuhnout.
  2. Suroviny na náplň smícháme, případně krátce vyšleháme, nalijeme na korpus a v troubě předehřáté na 190°C pečeme 30 minut. Vyjmeme z trouby, ihned na koláč rozetřeme zakysanou smetanu vymíchanou s vanilkovým cukrem a zapečeme na 210°C ještě 8 - 10 minut. Koláč necháme vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a mícháme, dokud se nespojí v hladkou polevu. Jednotlivé porce před podáváním pocákáme čokoládovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Obrázek Skořicové uzlíčky

Skořicové uzlíčky

Obrázek Řezy Margot

Řezy Margot

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Nanukové řezy

Nanukové řezy

Obrázek Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky

Obrázek Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Obrázek Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Obrázek Citronová dvoubarevná buchta

Citronová dvoubarevná buchta

Obrázek Jablečné řezy

Jablečné řezy

Obrázek Banánovo-šľahačkový koláč zo sušienkového cesta

Banánovo-šľahačkový koláč zo sušienkového cesta

Obrázek Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

TOPlist