Hledat

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 200 g kakaových Be Be sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 200 g Lučiny
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 PL citronové šťávy

Náplň 2:

  • 400 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Dále:

  • kousek čokolády
  • několik lžic smetany
Postup přípravy:
  1. Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme v igelitovém sáčku, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložené pečícím papírem. Odložíme na půl hodiny do ledničky ztuhnout.
  2. Suroviny na náplň smícháme, případně krátce vyšleháme, nalijeme na korpus a v troubě předehřáté na 190°C pečeme 30 minut. Vyjmeme z trouby, ihned na koláč rozetřeme zakysanou smetanu vymíchanou s vanilkovým cukrem a zapečeme na 210°C ještě 8 - 10 minut. Koláč necháme vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a mícháme, dokud se nespojí v hladkou polevu. Jednotlivé porce před podáváním pocákáme čokoládovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Finské  skořicové šneky - kynuté

Finské skořicové šneky - kynuté

Obrázek Piškotové koblihy - Maleč

Piškotové koblihy - Maleč

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Čokoládové řezy s ananasem

Čokoládové řezy s ananasem

Obrázek Osviežujúci zákusok Tang

Osviežujúci zákusok Tang

Obrázek Plackový dort alias medovník

Plackový dort alias medovník

Obrázek Tříbarevný koláč

Tříbarevný koláč

Obrázek Lemon Ginger and Pepper Cake

Lemon Ginger and Pepper Cake

Obrázek Ostružinové jogurtové řezy

Ostružinové jogurtové řezy

Obrázek Jemná máslová bábovka

Jemná máslová bábovka

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Bublanina s mandlemi

Bublanina s mandlemi

TOPlist