Hledat

Chilli con Carne

Potřebné přísady:
  • 2 cibule
  • cca 4-5 stroužků česneku
  • olej
  • 500-600g mletého masa mix
  • 2 protlaky ty husté-ne pyré
  • sáček koření kotány chilli con carne
  • trošku kari
  • trochu kečupu-ale nemusí být
  • sůl
  • 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu- ne v tomatě
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 1 bujón nebo 1/2 masoxu
  • 3 čtverečky hořké čokolády
  • lžička solamylu
  • kdo chce ještě špetku chilli, ale koření je ostré dost,
Postup přípravy:
  1. Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme najemno nasekané cibule a česnek. Pak přidáme maso, rozdrobíme, osmahneme doběla a opékáme asi 10 minut. Pak přidáme protlaky a koření, toho kotány aspoň půl sáčku, ale když je víc masa klidně celý a chvilku dusíme. Můžeme přidat i kečup.
  2. Pak přiljeme fazole i s nálevem a kukuřici-tu jsem scedila. Potom dolijeme trochou vody, přidáme bujón nebo masox, dáme na nejnižší oheň a necháme asi 45 minut probublávat. Vaříme pomalu.
  3. Pak přidáme kostičky čokolády, necháme rozpustit a nakonec zahustíme malou lžičkou solamylu rozpuštěnou ve troše studené vody. Vlijeme do vroucí omáčky a provaříme 5 minut. Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.
  4. Dobrou chuť!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Hovězí s brokolicí

Hovězí s brokolicí

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Obrázek Gratinované brambory

Gratinované brambory

Obrázek Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Obrázek Králík na hořčici

Králík na hořčici

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Mrkvovo - bramborové placičky

Mrkvovo - bramborové placičky

TOPlist