Hledat

Chleba podle Evičky

Potřebné přísady:
  • 3 HR hl mouky (já dávám 1 HR tmavě chlebové a 2HR žitné)
  • 1 a 1/2 HR vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 2 lžíce kmínu (já dávám celý, ale může být drcený)
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto a necháme 8-12hod kynout (já nechávám přes noc), troubu rozpálíme na 250C a vložíme do ní pekáč i s víkem. Asi po 10min do pekáče dáme těsto, stáhněme troubu na 230C a zaklopené pečeme 30min, potom odklopíme a dopečeme asi 15min, potřeme vodou a necháme na mřížce chladnout (do těsta, nebo návrh lze přidat různá semínka, já dávám dovnitř slunečnicová).
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Mazanec podle Věrky

Mazanec podle Věrky

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

TOPlist