Hledat

Chleba podle Evičky

Potřebné přísady:
  • 3 HR hl mouky (já dávám 1 HR tmavě chlebové a 2HR žitné)
  • 1 a 1/2 HR vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 2 lžíce kmínu (já dávám celý, ale může být drcený)
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto a necháme 8-12hod kynout (já nechávám přes noc), troubu rozpálíme na 250C a vložíme do ní pekáč i s víkem. Asi po 10min do pekáče dáme těsto, stáhněme troubu na 230C a zaklopené pečeme 30min, potom odklopíme a dopečeme asi 15min, potřeme vodou a necháme na mřížce chladnout (do těsta, nebo návrh lze přidat různá semínka, já dávám dovnitř slunečnicová).
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Kynutý mazanec

Kynutý mazanec

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Rohlíčky s ořechy

Rohlíčky s ořechy

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

TOPlist