Hledat

Chleba podle Evičky

Potřebné přísady:
  • 3 HR hl mouky (já dávám 1 HR tmavě chlebové a 2HR žitné)
  • 1 a 1/2 HR vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 2 lžíce kmínu (já dávám celý, ale může být drcený)
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto a necháme 8-12hod kynout (já nechávám přes noc), troubu rozpálíme na 250C a vložíme do ní pekáč i s víkem. Asi po 10min do pekáče dáme těsto, stáhněme troubu na 230C a zaklopené pečeme 30min, potom odklopíme a dopečeme asi 15min, potřeme vodou a necháme na mřížce chladnout (do těsta, nebo návrh lze přidat různá semínka, já dávám dovnitř slunečnicová).
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Mazanec podle Věrky

Mazanec podle Věrky

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

TOPlist