Hledat

Citronová babeta

Potřebné přísady:
  • 250g hladké mouky
  • 250g moučkového cukru
  • 4 větší vejce
  • 1 dcl horké vody
  • 1 dcl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • kůra 1 citronu
  • šťáva ze 3 citronů
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme po částech horkou vodu a olej, pak vsypeme mouku s prdopečem. Kůru a šťávu z citronů, nakonec zlehka vmícháme sníh a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu- já dávám do menšího vysokého, nebo taky do formy na bábovku, brumíky, muffínky.
  2. Pečeme zhruba při 170-180 stupních asi 30 minut dle trouby samozřejmě.
  3. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme citronovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Crumble s lesním ovocem by Romča

Crumble s lesním ovocem by Romča

Obrázek Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Obrázek Drobenkový meruňkový koláč

Drobenkový meruňkový koláč

Obrázek Koláče pod vodou kynuté

Koláče pod vodou kynuté

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Dortík bez mouky

Dortík bez mouky

Obrázek Trubičky poctivé domácí

Trubičky poctivé domácí

Obrázek Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

Obrázek Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Obrázek Babiččin žvýkačkový dort

Babiččin žvýkačkový dort

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

TOPlist