Hledat

Citronová dvoubarevná buchta

Potřebné přísady:
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krystal
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • Šťáva z 1-2 citronů
  • kůra z 1 citronu
  • 1 prášek do pečiva
  • potravinářská barvička (na obarvení poloviny těsta)
Postup přípravy:
  1. Kdo má rád, může si přidat hrozinky, ovoce atd.
  2. Smícháme sypké ingredience, poté přidáme tekuté.Mícháme dokud nebudete mít hladké lité těsto.Půl těsta nalijeme do formy s pečícím papírem, druhou polovinu těsta obarvíme potravinářskou barvičkou.Dát péct do vyhřáté trouby na 170 st.Pečeme do zezlátnutí, hlídáme a zkoušíme špejlí.Já pekla v plynové asi 30min.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Jablečný koláč a pudinkem

Jablečný koláč a pudinkem

Obrázek Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

Obrázek Višňovo jahodove hrebene

Višňovo jahodove hrebene

Obrázek Tvarohový koláč s broskvemi

Tvarohový koláč s broskvemi

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Perníčky ihned měkké

Perníčky ihned měkké

TOPlist