Hledat

Čočkové ragú Bolognese

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek zelené čočky (propláchnuté)
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • česnek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčat (400 g)
  • 1 rajčatový protlak (70g)
  • 200 ml červeného vína
  • tymián, oregano, bazalka, bobkový list, sůl a pepř
  • těstoviny, parmazán na posypání
Postup přípravy:
  1. 1. Na olivovém oleji lehce restujte nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a prolisovaný česnek, po chvíli přidejte propláchnutou čočku a na závěr podlijte červeným vínem.
  2. 2. Jakmile se odpaří alkohol z vína, přidejte rajčata, protlak, bobkový list, bylinky a začněte směs dusit (na nižší stupeň).
  3. 3. Vařte, duste a míchejte přibližně 35 - 40 minut (čočka by neměla být rozvařená), v případě potřeby lehce podlijte vodou.
  4. 4. Uvařte těstoviny, omáčku dochuťte solí a pepřem, servírujte s nastrouhaným parmazánem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Játra na cibulce

Játra na cibulce

Obrázek Nádivka s kopřivami

Nádivka s kopřivami

Obrázek Čevabčiči

Čevabčiči

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Chilli con Carne

Chilli con Carne

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Moravský vrabec  podle Lucie

Moravský vrabec podle Lucie

Obrázek Mleté s bramborovým salátem

Mleté s bramborovým salátem

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Vepřová roláda

Vepřová roláda

TOPlist