Hledat
Filters

Čočkové ragú Bolognese

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek zelené čočky (propláchnuté)
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • česnek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčat (400 g)
  • 1 rajčatový protlak (70g)
  • 200 ml červeného vína
  • tymián, oregano, bazalka, bobkový list, sůl a pepř
  • těstoviny, parmazán na posypání
Postup přípravy:
  1. 1. Na olivovém oleji lehce restujte nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a prolisovaný česnek, po chvíli přidejte propláchnutou čočku a na závěr podlijte červeným vínem.
  2. 2. Jakmile se odpaří alkohol z vína, přidejte rajčata, protlak, bobkový list, bylinky a začněte směs dusit (na nižší stupeň).
  3. 3. Vařte, duste a míchejte přibližně 35 - 40 minut (čočka by neměla být rozvařená), v případě potřeby lehce podlijte vodou.
  4. 4. Uvařte těstoviny, omáčku dochuťte solí a pepřem, servírujte s nastrouhaným parmazánem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist