Hledat

Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Potřebné přísady:

Krém:

  • 500 g tvarohu (dala jsem vaničkový 1,1%)
  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 80 g cukru moučka
  • ½ sáčku jemně mleté želatiny Dr. Oetker
  • 100 g hořké
  • 100 g mléčné a 100 g bílé čokolády

Dále:

  • máslové sušenky nebo Be Be
  • trochu Nutelly
  • 100 g čokolády nebo čokoládová poleva
  • sekané mandle (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií.
  2. Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme. 10 g želatiny zalijeme 3 lžícemi vody a po deseti minutách zahřátím za stálého míchání rozpustíme, v želatině rozmícháme 2 lžíce tvarohu a vše nalijeme a vmícháme do zbývajícího tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku a krém rozdělíme na tři díly.
  3. Třetinu krému smícháme s hořkou čokoládou, rozetřeme na dno formy, poklademe sušenkami, totéž opakujeme s mléčnou čokoládou a nakonec s bílou. Nahoru opět sušenky a pokud nám ještě nějaké zbydou a máme Nutellu, namažeme je a dno tím zdvojíme. Přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
  4. Moučník převrátíme na tác a ozdobíme buď strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou nebo jako v tomto receptu přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými mandlemi. To je pak trochu náročnější krájení, nejdřív vrch nahřátým nožem a dokrájet nožem studeným.
  5. Další recept je pro ty z vás, které nemají chlebíčkovou formu, ale jen formu na srnčí hřbet. Nazvala bych ho:

ČOKOLÁDOVÁ DVOJKA (srnčí hřbet)

  1. Upečeme korpus: 3 celá vejce vyšleháme se 70 g cukru krupice do husté pěny a ručně metličkou vmícháme směs: 70 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa a špetka prášku do pečiva. Upečeme piškot a vykrojíme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.
  2. Náplň je stejná, jen ji rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme100 g bílé čokolády a do druhé mléčné. Formu na srnčí hřbet s potravinovou fólií naplníme bílým krémem, na to natřeme opatrně hnědý krém a přiložíme korpus. Lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou.
  3. Trochu krému nám zůstane, ale jelikož zbyde i kus korpusu, natřeme zbytek krému na korpus a nedočkavci mohou mlsat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Jogurtové řezy s malinami

Recept - Jogurtové řezy s malinami

Obrázek Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Obrázek Afrika řezy

Afrika řezy

Obrázek Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Obrázek Oříšková ňadérka

Oříšková ňadérka

Obrázek Jablkový koláč se sněhem

Jablkový koláč se sněhem

Obrázek Ořechový koláč s jablky

Ořechový koláč s jablky

Obrázek Míša řezy od Terezky

Míša řezy od Terezky

Obrázek Kakaová roláda

Kakaová roláda

Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

Obrázek Ovocný koláč, který vás dostane

Ovocný koláč, který vás dostane

Obrázek Kynutý sladký chléb s mákem

Kynutý sladký chléb s mákem

TOPlist