Hledat

Čokoládové lanýže

Potřebné přísady:

Zhruba 50 kousků:

  • 70 g smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 60 g cukru (může být i méně)
  • 200 g kvalitní čokolády
  • 2 lžíce rumu
  • kakaový prášek na obalení (zhruba 3 lžíce)
Postup přípravy:
  1. Do malého kastrůlku odvažíme smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahříváme na středně silném ohni, avšak jen do okamžiku, než se cukr i máslo rozpustí. Pak ihned odstavíme, přidáme najednou všechnu nalámanou čokoládu, rum a vařečkou mícháme, dokud se všechna dobře nerozpustí. Tuhle směs uložíme do druhého dne do chladu, aby ztuhla.
  2. Rozložíme na sebe dva nebo tři obyčejné papírové ubrousky a na ně doprostřed prosijeme kakaový prášek. Lžičkou odkrajujeme z dobře ztuhlé lanýžové hmoty menší kousky, bleskově je poněkud zaoblíme konečky prstů a hned obalíme v kakau. Jde to velmi snadno, když střídavě nadzvedáváme všechny čtyři okraje ubrousků a nutíme tak kuličky putovat kakaovým práškem. Oklepeme a přendáme do malých papírových košíčků.
Vánoční cukroví
Autor receptu
Web http

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosky

Kokosky

Obrázek Nutellové špičky

Nutellové špičky

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

Obrázek Slepované linecké cukroví

Slepované linecké cukroví

Obrázek Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Obrázek Žloutkové rohlíčky

Žloutkové rohlíčky

Obrázek Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Obrázek Citrónové stříkané pečivo

Citrónové stříkané pečivo

Obrázek Rohlíčky podle Evičky

Rohlíčky podle Evičky

Obrázek Kokosové rohlíčky strojkové

Kokosové rohlíčky strojkové

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

TOPlist