Hledat

Čokoládové lanýže

Potřebné přísady:

Zhruba 50 kousků:

  • 70 g smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 60 g cukru (může být i méně)
  • 200 g kvalitní čokolády
  • 2 lžíce rumu
  • kakaový prášek na obalení (zhruba 3 lžíce)
Postup přípravy:
  1. Do malého kastrůlku odvažíme smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahříváme na středně silném ohni, avšak jen do okamžiku, než se cukr i máslo rozpustí. Pak ihned odstavíme, přidáme najednou všechnu nalámanou čokoládu, rum a vařečkou mícháme, dokud se všechna dobře nerozpustí. Tuhle směs uložíme do druhého dne do chladu, aby ztuhla.
  2. Rozložíme na sebe dva nebo tři obyčejné papírové ubrousky a na ně doprostřed prosijeme kakaový prášek. Lžičkou odkrajujeme z dobře ztuhlé lanýžové hmoty menší kousky, bleskově je poněkud zaoblíme konečky prstů a hned obalíme v kakau. Jde to velmi snadno, když střídavě nadzvedáváme všechny čtyři okraje ubrousků a nutíme tak kuličky putovat kakaovým práškem. Oklepeme a přendáme do malých papírových košíčků.
Vánoční cukroví
Autor receptu
Web http

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nutellové špičky

Nutellové špičky

Obrázek Indiánci

Indiánci

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Linecké s tatrankou

Linecké s tatrankou

Obrázek Bílková poleva nejen  na perníčky

Bílková poleva nejen na perníčky

Obrázek Plněné medovníčky

Plněné medovníčky

Obrázek Kokosový suk

Kokosový suk

Obrázek Mandlové rohlíčky

Mandlové rohlíčky

Obrázek Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Obrázek Citrónové stříkané pečivo

Citrónové stříkané pečivo

Obrázek Kokosové rohlíčky strojkové

Kokosové rohlíčky strojkové

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

TOPlist