Hledat

Čokoládové lanýže

Potřebné přísady:

Zhruba 50 kousků:

  • 70 g smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 60 g cukru (může být i méně)
  • 200 g kvalitní čokolády
  • 2 lžíce rumu
  • kakaový prášek na obalení (zhruba 3 lžíce)
Postup přípravy:
  1. Do malého kastrůlku odvažíme smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahříváme na středně silném ohni, avšak jen do okamžiku, než se cukr i máslo rozpustí. Pak ihned odstavíme, přidáme najednou všechnu nalámanou čokoládu, rum a vařečkou mícháme, dokud se všechna dobře nerozpustí. Tuhle směs uložíme do druhého dne do chladu, aby ztuhla.
  2. Rozložíme na sebe dva nebo tři obyčejné papírové ubrousky a na ně doprostřed prosijeme kakaový prášek. Lžičkou odkrajujeme z dobře ztuhlé lanýžové hmoty menší kousky, bleskově je poněkud zaoblíme konečky prstů a hned obalíme v kakau. Jde to velmi snadno, když střídavě nadzvedáváme všechny čtyři okraje ubrousků a nutíme tak kuličky putovat kakaovým práškem. Oklepeme a přendáme do malých papírových košíčků.
Vánoční cukroví
Autor receptu
Web http

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Obrázek Vosí hnízda

Vosí hnízda

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Rafaelo kulicky

Rafaelo kulicky

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Obrázek Dortíčky - nejen vánoční

Dortíčky - nejen vánoční

Obrázek Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Nutellové špičky

Nutellové špičky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

TOPlist