Hledat

Čokoládovo - kokosový koláč

Potřebné přísady:
  • 90g hery nebo jiného tuku
  • 90g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 90g hladké mouky
  • 90g kokosu
  • 50g čokolády na vaření
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce rumu
  • trochu 100% tuku na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání
  • čokoládová poleva na povrch moučníku
  • kokos nebo čokoládové sypání

Na polevu:

  • zhruba - 40 g čokolády na vaření
  • 20g 100% tuku necháme rozpustit a do vlažné hmoty vmícháme trošku sladké smetany nebo šlehačky asi 1 - 2 lžičky
Postup přípravy:
  1. Utřeme cukr, tuk a žloutky do pěny, přidáme rum a mouku smíchanou s kokosem, kakaem, jemně nastrouhanou čokoládou, práškem do pečiva a sníh. Bílky vždy šlehám se špetičkou soli.
  2. Rozetřeme do koláčové nebo dortové formy, kterou jsme vymazali 100% tukem - např. Omega a vysypali hrubou moukou. Na dno taky můžeme použít papír na pečení. Vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme. Na vychladlý moučník rozetřeme čokoládovou polevu a posypeme kokosem nebo něčím jiným.
  3. JA DĚLALA NA PLECH Z DVOJITÉ DÁVKY
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný koláč a pudinkem

Jablečný koláč a pudinkem

Obrázek Bábovka "Rychlovka"

Bábovka "Rychlovka"

Obrázek Litý koláč s meruňkami

Litý koláč s meruňkami

Obrázek Kokosové řezy

Kokosové řezy

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Obrázek Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Rychlý a úchvatný perníček

Rychlý a úchvatný perníček

Obrázek Zdravá špaldová buchta

Zdravá špaldová buchta

Obrázek Beránek z kynutého těsta

Beránek z kynutého těsta

Obrázek Višňovo-pudinkové řezy

Višňovo-pudinkové řezy

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

TOPlist