Hledat

Čokoládovo - kokosový koláč

Potřebné přísady:
  • 90g hery nebo jiného tuku
  • 90g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 90g hladké mouky
  • 90g kokosu
  • 50g čokolády na vaření
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce rumu
  • trochu 100% tuku na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání
  • čokoládová poleva na povrch moučníku
  • kokos nebo čokoládové sypání

Na polevu:

  • zhruba - 40 g čokolády na vaření
  • 20g 100% tuku necháme rozpustit a do vlažné hmoty vmícháme trošku sladké smetany nebo šlehačky asi 1 - 2 lžičky
Postup přípravy:
  1. Utřeme cukr, tuk a žloutky do pěny, přidáme rum a mouku smíchanou s kokosem, kakaem, jemně nastrouhanou čokoládou, práškem do pečiva a sníh. Bílky vždy šlehám se špetičkou soli.
  2. Rozetřeme do koláčové nebo dortové formy, kterou jsme vymazali 100% tukem - např. Omega a vysypali hrubou moukou. Na dno taky můžeme použít papír na pečení. Vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme. Na vychladlý moučník rozetřeme čokoládovou polevu a posypeme kokosem nebo něčím jiným.
  3. JA DĚLALA NA PLECH Z DVOJITÉ DÁVKY
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Obrázek Buchta hrk

Buchta hrk

Obrázek Dvojaký tvarohový koláč

Dvojaký tvarohový koláč

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

Obrázek Banánové řezy

Banánové řezy

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Vtáčie mlieko

Vtáčie mlieko

Obrázek Bublanina s mandlemi

Bublanina s mandlemi

TOPlist