Hledat

Čokoládovo-ořechový chlebíček

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 250 g Hery
  • 200 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g Solamylu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa
  • 30 g nastrouhané čokolády
  • 50 g strouhaných ořechů

DÁLE:

  • Čokoláda na vaření
  • kousek 100% tuku
  • sekané mandle.
Postup přípravy:
  1. Změklou Heru vyšleháme s cukry, vejce přidáváme po jednom a každé dobře zašleháme. Mouku smícháme se Solamylem a práškem do pečiva, směs zašleháme do těsta.
  2. Dno formy na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a vymažeme olejem, boky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. (Nebo vyložíme celou formu papírem.) Třetinu těsta nalijeme do formy. Zbývající těsto rozdělíme, do jedné části přimícháme kakao a strouhanou čokoládu a natřeme na těsto. Do poslední třetiny vmícháme strouhané ořechy a natřeme na čokoládové těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 60 minut.
  3. Chlebíček vyndáme z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce. Polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Necháme ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bílkové řezy s vaječňákem

Bílkové řezy s vaječňákem

Obrázek Rychlý perník bez vajec

Rychlý perník bez vajec

Obrázek Buchta hrk

Buchta hrk

Obrázek Zmrzlinová bábovka od Lenky

Zmrzlinová bábovka od Lenky

Obrázek Muffiny

Muffiny

Obrázek Slavnostní jablkový dezert

Slavnostní jablkový dezert

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Obrázek Banánový koláčik

Banánový koláčik

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Obrázek Valašský frgál

Valašský frgál

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

TOPlist