Hledat

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Potřebné přísady:

Čokoládový fondant (na 5-6 porcí):

  • 250 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 30 g hladké mouky
  • máslo a cukr na vysypání formiček
  • Višňová omáčka:
  • 300 g kompotovaných višní
  • 300 g kompotové šťávy z višní
  • 3 lžíce třešňovice
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • 70 g cukru krupice
Postup přípravy:
  1. Čokoládový fondant:
  2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. V míse vyšleháme vejce, cukr a mouku do pěny. Pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Těsto vlijeme do formiček, vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Střed báboviček by měl zůstat tekutý. Okraje formiček odřízneme nožem a bábovičky ještě teplé vyklopíme na talíř. Bábovičky posypeme moučkovým cukrem, přidáme višňovou omáčku a ozdobíme lístky meduňky nebo máty.
  3. Višňová omáčka:
  4. Do hrnce vlijeme šťávu z višní, třešňovici a přidáme cukr. Směs zahřejeme a postupně za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, poté přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu
Web fbl.me

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Obrázek Třívrstvé oříškové řezy

Třívrstvé oříškové řezy

Obrázek Karamelový větrník na plech

Karamelový větrník na plech

Obrázek Dort soudek vína

Dort soudek vína

Obrázek Dvoubarevná buchta na plech

Dvoubarevná buchta na plech

Obrázek Medvídci

Medvídci

Obrázek Vdolky na pole

Vdolky na pole

Obrázek Sváteční tvarohová štola

Sváteční tvarohová štola

Obrázek Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

Obrázek Banánový chléb

Banánový chléb

TOPlist