Hledat
Filters

Čokoládový řez podle paní Jany

Potřebné přísady:
  • 5ks vejce
  • 200g cukr krystal
  • 2ks zakysaná smetana - tučná
  • 1,5ks hořké čokolády
  • 5 polévkových lžic mléka
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 59g máslo
  • hladká mouka
  • cukr moučka na posyp
Postup přípravy:
  1. 5 vajec vyšlehám s 200 g krystalového cukru do pěny, nemusí být úplně do tuha, přišlehám, ale už na menší stupeň. 2ks malé tučné zakysané smetany, tekutou čokoádovou hmotu a to je 1 a půl hořké čokolády s 5 lžícemi mléka, 2 lžícemi kakaaa a 50 g másla, to vše rozpuštěno ve vodní lázni,,….a do takto umíchaného těsta přišlehávám hladkou mouku , ale tu nevážím, je to hustota jako na jemnější dortový korpus a nakonec celý prášek do pečiva. Dám do vyloženého plechu a peču na 180, dokud se dvojnásob nezvedne a nezpevní, zkouším špejlí. Nechám vychladnout a jen posypu cukrem. Tento korpus je jemný a měkoučký.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist