Hledat
Filters

Čoládové muffiny s andskou soľou

Potřebné přísady:
  • 50g ryžová múka
  • 50g pohánková múka
  • 100g pomletých bezlepkových ovsených vločiek
  • 100g pomletých vlašských orechov
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov (kúpiš v dm drogerii)
  • 1PL guarová guma
  • 200g 80% horká čokoláda
  • 300ml kokosové mlieko
  • 100g čokolády nakrájanú na kúsky
  • 8PL hroznový cukor
  • Andská soľ na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Zmiešame suché ingrediencie a pridáme čokoládu roztopenú nad parou spolu s kokosovým olejom. Primiešame kokosové mlieko. Vznikne hustejšia lepkavá masa.
  2. Trháme z nej a ukladáme do formičiek. Ozdobíme soľou a dáme piecť na 200 stupňov/ 25 minút.
  3. kokosový olej pridá jemnú chuť a zvláčni cesto
  4. soľ zvýrazní chuť
  5. čokoľvek čo je výrazne čokoládové nemusí byť veľmi sladké.Horká čokoláda uspokojuje chuť na sladké.
  6. Z tohto bude slasťou priasť každý člen rodiny
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist