Hledat

Copánky plněné krémem

Potřebné přísady:
  • 600g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 1,5dcl oleje
  • 80gcukru
  • špetka soli
  • kůra z dobře omytého citronu, jemně nastrouhaná pouze žlutá část
  • vanilkový cukr
  • 2,5dcl vlažného mléka
  • 40g kvasnic
Postup přípravy:
  1. Copánky jsou z kynutého, olejového těsta. Jsou plněné pudingovým krémem a ovocem.
  2. Vypracované těsto necháme nakynout. Během kynutí si uvaříme vanilkový puding -1/2 l, ještě do horkého uvařeného pudingu vmícháme 150g kvalitního másla, podle své chuti přisladíme a necháme krém vychladit, po vychladnutí ještě vyšleháme.
  3. Těsto nám krásné nakynulo a my teď si z něj vytvoříme 30cm dlouhé hady, které smotáme do tvaru copánků, nebo jen stočíme, dáme upéct do trouby do růžova. Vychladlé copánky opatrně rozřízneme a naplníme krémem, můžeme dozdobit drobným ovocem a nebo ze dvou bílků (které nám zůstaly z vajíček, které jsme používali na těsto), vyšlehat tuhý sníh ve vodní lázní a sníh nastříkat zdobičkou na pudingový vanilkový krém.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Rychlý chléb podle Petry

Rychlý chléb podle Petry

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

TOPlist