Hledat

Copánky plněné krémem

Potřebné přísady:
  • 600g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 1,5dcl oleje
  • 80gcukru
  • špetka soli
  • kůra z dobře omytého citronu, jemně nastrouhaná pouze žlutá část
  • vanilkový cukr
  • 2,5dcl vlažného mléka
  • 40g kvasnic
Postup přípravy:
  1. Copánky jsou z kynutého, olejového těsta. Jsou plněné pudingovým krémem a ovocem.
  2. Vypracované těsto necháme nakynout. Během kynutí si uvaříme vanilkový puding -1/2 l, ještě do horkého uvařeného pudingu vmícháme 150g kvalitního másla, podle své chuti přisladíme a necháme krém vychladit, po vychladnutí ještě vyšleháme.
  3. Těsto nám krásné nakynulo a my teď si z něj vytvoříme 30cm dlouhé hady, které smotáme do tvaru copánků, nebo jen stočíme, dáme upéct do trouby do růžova. Vychladlé copánky opatrně rozřízneme a naplníme krémem, můžeme dozdobit drobným ovocem a nebo ze dvou bílků (které nám zůstaly z vajíček, které jsme používali na těsto), vyšlehat tuhý sníh ve vodní lázní a sníh nastříkat zdobičkou na pudingový vanilkový krém.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

TOPlist