Hledat

Crinkles by Romča

Potřebné přísady:
  • 60g holandské kakao
  • 2ks vejce
  • 60g másla
  • 130g hladká mouka
  • 200g cukr krupice
  • trocha vanilka nebo vanilkového extraktu
  • 2lžičky rumu
  • 1lžička prášku do pečiva
  • cukr moučka na obalení
Postup přípravy:
  1. Máslo ušleháme s cukrem, zašleháme vejce, přidáme vanilkové aroma. Potom přidáme kakao a po částech mouku, kterou jsme si předem promíchal s práškem do pečiva. Nakonec přidáme rum a důkladně promícháme. Takto připravenou směs dáme na hodinu a půl do mrazáku.
  2. Vyndáme z mrazáku a rukama varujeme kuličky, které uložíme ještě na 15 minutek do lednice. Troubu předehřejeme na 175 stupňů.
  3. Nakonec kuličky obalíme v moučkouvém cukru. Obalujeme opravdu hodně a neoklepáváme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 175 stupňů cca 10 minutek.
  4. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohové řezy neb jablkové

Tvarohové řezy neb jablkové

Obrázek Máčené kokosové tyčky

Máčené kokosové tyčky

Obrázek Tmavý višňový koláč

Tmavý višňový koláč

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Jahodové rezy

Jahodové rezy

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

Obrázek Obrácený koláč s ananasem a višněmi

Obrácený koláč s ananasem a višněmi

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Obrázek Jablečný sachr dort

Jablečný sachr dort

Obrázek Citronová dvoubarevná buchta

Citronová dvoubarevná buchta

Obrázek Vytuněné -  Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Vytuněné - Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

TOPlist