Hledat

Crinkles by Romča

Potřebné přísady:
  • 60g holandské kakao
  • 2ks vejce
  • 60g másla
  • 130g hladká mouka
  • 200g cukr krupice
  • trocha vanilka nebo vanilkového extraktu
  • 2lžičky rumu
  • 1lžička prášku do pečiva
  • cukr moučka na obalení
Postup přípravy:
  1. Máslo ušleháme s cukrem, zašleháme vejce, přidáme vanilkové aroma. Potom přidáme kakao a po částech mouku, kterou jsme si předem promíchal s práškem do pečiva. Nakonec přidáme rum a důkladně promícháme. Takto připravenou směs dáme na hodinu a půl do mrazáku.
  2. Vyndáme z mrazáku a rukama varujeme kuličky, které uložíme ještě na 15 minutek do lednice. Troubu předehřejeme na 175 stupňů.
  3. Nakonec kuličky obalíme v moučkouvém cukru. Obalujeme opravdu hodně a neoklepáváme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 175 stupňů cca 10 minutek.
  4. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Obrázek Jahodová fofr roláda

Jahodová fofr roláda

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Obrázek Eskymo řezy

Eskymo řezy

Obrázek Bábovka ala Naty

Bábovka ala Naty

Obrázek Buchta po peřinou

Buchta po peřinou

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Obrázek Věnečky ze 4 vajec

Věnečky ze 4 vajec

Obrázek Svatební koláčky

Svatební koláčky

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

TOPlist