Hledat

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Potřebné přísady:
  • 700g špaldová mouka
  • lžička a půl sůl
  • lžíce oleje
  • půl balíčku slunečnicových semínek
  • jeden a půl balíčku sušené droždí
  • cca půl litru vody
Postup přípravy:
  1. Tenhle fešák má něco přes kilo a je vynikající.
  2. 700g hladké špaldové mouky, lžička a půl soli, 2 lžíce oleje, půl balíčku slunečnicových semínek a poprvé v životě jsem použila sušené droždí a to jeden a půl balíčku a na zadělání teplou vodu, asi tak něco přes půl litru, prostě tak akorát.
  3. Těsto jsem klasicky uhnětla, nechala hodinku kynout už přímo v kulaté formě a poté potřela ještě olejem a posypala znovu semínky a pekla hodinku na 180 . Nechala jsem chleba po upečení pod pokličkou trochu zapařit, pak vychladnout a je luxusní.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

TOPlist