Hledat
Filters

Domácí kváskové loupáky

Potřebné přísady:

Rozkvas

  • 150g Lievito Madre nebo 2 plévkove lžíce pšeničného kvásku z lednice
  • 115g hladká mouka
  • 115g voda - odstátá

Těsto

  • 230g pšeničného rozkvasu
  • 500g hladká mouka
  • 200ml vlažná voda - odstátá bez chlóru
  • 100g cukr
  • 100g máslo rozpuštěné ale vychladlé
  • 1ks vejce
  • trocha soli
Postup přípravy:

Rozkvas

  1. Večer si uděláme rozkvas viz. ingredience na rozkvas, promícháme, zavřeme víčkem a necháme 10-12 hodin rozkvasit.

Těsto

  1. Z rozkvasu odebereme zpět 2 lžíce do základního mateřského kvásku a ten vrátíme zpět do lednice.
  2. Rozkvas dáme do mísy od robota a přidáme všechny ostatní suroviny a necháme robot pracovat 5 minut.
  3. Necháme 3 hodiny v teple kynout a po 40 minutách překládáme.
  4. Po vykynutí naolejujeme pracovní plochu, těsto rozdělíme na několik částí a vyválíme kolo, které rozdělíme na trojúhelníky a od širší strany stočíme. Položíme na pečící papír, který máme na pracovní ploše a necháme nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.
  5. Troubu rozpálíme na 250 stupňů i s plechem potom vyndáme plech, přendáme loupáky i s papírem na plech, přikryjeme alobalem a dáme do trouby. Po 2-3 minutkách troubu ztlumíme na 200 stupňů a pečeme do zlatova.
  6. Po upečení dáme na mřížku, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
  7. Dobrou chuť
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist