Hledat

Domácí rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 1kg hladká mouka
  • 80g droždí
  • 250ml olej
  • 600ml mléko
  • 25g sůl
  • 1 lžička cukr
  • 1ks žloutek na potření

Na posyp:

  • hrubozrnná sůl, mák, sezamová semínka apod
Postup přípravy:
  1. Z droždí, cukru a mléka připravit kvásek a nechat ho vzejít. Potom smíchat s ostatními surovinami a vypracovat hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto necháme vykynout a potom rozdělíme na malé bochánky o váze cca 70g. Bochánky necháme znovu kynout.
  3. Potom každý bochánek vyválíme na podlouhlou placku dlouhou asi 20 cm. Placku začneme rolovat od spoda.
  4. Rohlíky dáme na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout. Potom potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem
  5. Pečeme 10-12 minut na 200-220 stupňů
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

TOPlist