Hledat

Domácí rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 1kg hladká mouka
  • 80g droždí
  • 250ml olej
  • 600ml mléko
  • 25g sůl
  • 1 lžička cukr
  • 1ks žloutek na potření

Na posyp:

  • hrubozrnná sůl, mák, sezamová semínka apod
Postup přípravy:
  1. Z droždí, cukru a mléka připravit kvásek a nechat ho vzejít. Potom smíchat s ostatními surovinami a vypracovat hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto necháme vykynout a potom rozdělíme na malé bochánky o váze cca 70g. Bochánky necháme znovu kynout.
  3. Potom každý bochánek vyválíme na podlouhlou placku dlouhou asi 20 cm. Placku začneme rolovat od spoda.
  4. Rohlíky dáme na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout. Potom potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem
  5. Pečeme 10-12 minut na 200-220 stupňů
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

TOPlist