Hledat

Domácí rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 1kg hladká mouka
  • 80g droždí
  • 250ml olej
  • 600ml mléko
  • 25g sůl
  • 1 lžička cukr
  • 1ks žloutek na potření

Na posyp:

  • hrubozrnná sůl, mák, sezamová semínka apod
Postup přípravy:
  1. Z droždí, cukru a mléka připravit kvásek a nechat ho vzejít. Potom smíchat s ostatními surovinami a vypracovat hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto necháme vykynout a potom rozdělíme na malé bochánky o váze cca 70g. Bochánky necháme znovu kynout.
  3. Potom každý bochánek vyválíme na podlouhlou placku dlouhou asi 20 cm. Placku začneme rolovat od spoda.
  4. Rohlíky dáme na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout. Potom potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem
  5. Pečeme 10-12 minut na 200-220 stupňů
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Rychlý chléb podle Petry

Rychlý chléb podle Petry

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

TOPlist