Hledat

Domácí rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 1kg hladká mouka
  • 80g droždí
  • 250ml olej
  • 600ml mléko
  • 25g sůl
  • 1 lžička cukr
  • 1ks žloutek na potření

Na posyp:

  • hrubozrnná sůl, mák, sezamová semínka apod
Postup přípravy:
  1. Z droždí, cukru a mléka připravit kvásek a nechat ho vzejít. Potom smíchat s ostatními surovinami a vypracovat hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto necháme vykynout a potom rozdělíme na malé bochánky o váze cca 70g. Bochánky necháme znovu kynout.
  3. Potom každý bochánek vyválíme na podlouhlou placku dlouhou asi 20 cm. Placku začneme rolovat od spoda.
  4. Rohlíky dáme na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout. Potom potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem
  5. Pečeme 10-12 minut na 200-220 stupňů
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Pečené buchty paní Miinky

Pečené buchty paní Miinky

Obrázek Recept - Domácí veka

Recept - Domácí veka

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Rychlý chléb podle Petry

Rychlý chléb podle Petry

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

TOPlist