Hledat

Domácí rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 1kg hladká mouka
  • 80g droždí
  • 250ml olej
  • 600ml mléko
  • 25g sůl
  • 1 lžička cukr
  • 1ks žloutek na potření

Na posyp:

  • hrubozrnná sůl, mák, sezamová semínka apod
Postup přípravy:
  1. Z droždí, cukru a mléka připravit kvásek a nechat ho vzejít. Potom smíchat s ostatními surovinami a vypracovat hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto necháme vykynout a potom rozdělíme na malé bochánky o váze cca 70g. Bochánky necháme znovu kynout.
  3. Potom každý bochánek vyválíme na podlouhlou placku dlouhou asi 20 cm. Placku začneme rolovat od spoda.
  4. Rohlíky dáme na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout. Potom potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem
  5. Pečeme 10-12 minut na 200-220 stupňů
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

TOPlist