Hledat

Domácí rohlíky

Potřebné přísady:
  • 450 g hladké mouky/můžete přidat podíl tmavé
  • 250 vlažné vody
  • 50g kvasnic
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
  1. Pochutnat si na křupavoučkém rohlíku, to jak se zdá, je nemožné. Tedy, pokud si jej neupečete doma. Každý člen rodiny má rád jiný druh rohlíků, někdo zapečený se strouhaným sýrem, někdo posypaný semínky, nebo jen s kmínem a soli. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na pečení domácího pečiva, ale tento recept mám nejraději. Večer si totiž mužů připravit těsto, zakrýt fólií a protože může kynout den, tak až po návratu z práce peču naše oblíbené rohlíčky.
  2. Uhněteme těsto, může být lepkavé, ale to nevadí, zakryjeme fólií a dáme do dalšího dne kynout. Druhý den, když chci péct, dám na hodinu rozpálit troubu, 280 stupňů, těsto na vále dopracuju, dopráším moukou, nechám odpočinout. Pak těsto rozpůlím, z jedné poloviny rozválím placku, podle velikosti rohlíků rozkrájím buď na osminy, nebo čtvrtiny. Od širšího kraje sroluju, pevně, ať se nerozmotají, postříkám vodou v rozprašovači, zakryju fólií, již na plechu připravené a kyne dál 1 hodinu. Potřu opět vodou, posypu sýrem, semínky a dáme do rozpálené pece péct do křupava.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

TOPlist