Hledat

Domácí rohlíky

Potřebné přísady:
  • 450 g hladké mouky/můžete přidat podíl tmavé
  • 250 vlažné vody
  • 50g kvasnic
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
  1. Pochutnat si na křupavoučkém rohlíku, to jak se zdá, je nemožné. Tedy, pokud si jej neupečete doma. Každý člen rodiny má rád jiný druh rohlíků, někdo zapečený se strouhaným sýrem, někdo posypaný semínky, nebo jen s kmínem a soli. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na pečení domácího pečiva, ale tento recept mám nejraději. Večer si totiž mužů připravit těsto, zakrýt fólií a protože může kynout den, tak až po návratu z práce peču naše oblíbené rohlíčky.
  2. Uhněteme těsto, může být lepkavé, ale to nevadí, zakryjeme fólií a dáme do dalšího dne kynout. Druhý den, když chci péct, dám na hodinu rozpálit troubu, 280 stupňů, těsto na vále dopracuju, dopráším moukou, nechám odpočinout. Pak těsto rozpůlím, z jedné poloviny rozválím placku, podle velikosti rohlíků rozkrájím buď na osminy, nebo čtvrtiny. Od širšího kraje sroluju, pevně, ať se nerozmotají, postříkám vodou v rozprašovači, zakryju fólií, již na plechu připravené a kyne dál 1 hodinu. Potřu opět vodou, posypu sýrem, semínky a dáme do rozpálené pece péct do křupava.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Pitta chléb

Pitta chléb

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

TOPlist