Hledat

Domácí rohlíky

Potřebné přísady:
  • 450 g hladké mouky/můžete přidat podíl tmavé
  • 250 vlažné vody
  • 50g kvasnic
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
  1. Pochutnat si na křupavoučkém rohlíku, to jak se zdá, je nemožné. Tedy, pokud si jej neupečete doma. Každý člen rodiny má rád jiný druh rohlíků, někdo zapečený se strouhaným sýrem, někdo posypaný semínky, nebo jen s kmínem a soli. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na pečení domácího pečiva, ale tento recept mám nejraději. Večer si totiž mužů připravit těsto, zakrýt fólií a protože může kynout den, tak až po návratu z práce peču naše oblíbené rohlíčky.
  2. Uhněteme těsto, může být lepkavé, ale to nevadí, zakryjeme fólií a dáme do dalšího dne kynout. Druhý den, když chci péct, dám na hodinu rozpálit troubu, 280 stupňů, těsto na vále dopracuju, dopráším moukou, nechám odpočinout. Pak těsto rozpůlím, z jedné poloviny rozválím placku, podle velikosti rohlíků rozkrájím buď na osminy, nebo čtvrtiny. Od širšího kraje sroluju, pevně, ať se nerozmotají, postříkám vodou v rozprašovači, zakryju fólií, již na plechu připravené a kyne dál 1 hodinu. Potřu opět vodou, posypu sýrem, semínky a dáme do rozpálené pece péct do křupava.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

TOPlist