Hledat

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Potřebné přísady:
  • 2 kusy vanilkový lusk
  • 400 - 500g cukr krystal
Postup přípravy:
  1. Vanilkový lusk si rozkrojíme podélně a nožem vyškrabeme zrníčka. Lusky nakrájíme na malé kousky. Polovinu cukru dáme do mixéru a dáme jeden lusk i se zrníčky do mixéru a budeme mixovat tak dlouho, dokud nemáme z cukru prášek.
  2. Dáme do mísy a to samé uděláme s druhou polovinou cukru a druhým luskem. Smícháme a opět mixujeme postup opakujeme 3x a potom směs prosejme přes síto s většími dírkami. Promícháme a dáme do nádoby s těsnícím víčkem. Takto připravený vanilkový cukr má vynikající chuť a vůni.
  3. Při nákupu lusku je velmi důležité aby lusky byli krásně pružné. Dejte si na to pozor. Tímto způsobem připravený vanilkový cukr je opravdu mnohem chutnější a nejen to ještě ušetříte.
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Vaječný koňak jak má být

Recept - Vaječný koňak jak má být

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Horká čokoláda s marshmallow

Horká čokoláda s marshmallow

Obrázek Ovesné banánové palačinky

Ovesné banánové palačinky

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Čokoládové perníčky

Čokoládové perníčky

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Jablečná povidla pečená v troubě

Jablečná povidla pečená v troubě

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

TOPlist