Hledat

Recept - Domácí veka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 275 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžičky oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 25 g droždí
  • špetka cukru
Postup přípravy:
  1. ?Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, olej a citronovou šťávu, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do jednoho rohu přidáme sůl, ve vzdáleném konci do důlku v mouce rozdrobíme na cukr droždí a zapneme program TĚSTO. ?Po vykynutí vytvarujeme z těsta 2 veky, které položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout dalších 40 minut.
  2. Veky potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Pitta chléb

Pitta chléb

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Houstičky by Romča

Houstičky by Romča

TOPlist