Hledat

Recept - Domácí veka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 275 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžičky oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 25 g droždí
  • špetka cukru
Postup přípravy:
  1. ?Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, olej a citronovou šťávu, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do jednoho rohu přidáme sůl, ve vzdáleném konci do důlku v mouce rozdrobíme na cukr droždí a zapneme program TĚSTO. ?Po vykynutí vytvarujeme z těsta 2 veky, které položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout dalších 40 minut.
  2. Veky potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

4 1
Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

5 4
Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

3 1
Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

4 1
Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

-1 0
Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

4 4
Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

3.82 11
Obrázek Jidáše

Jidáše

3.67 3
Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

4 2
Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

-1 0
Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

5 7
Obrázek Focaccia

Focaccia

-1 0
TOPlist