Hledat

Recept - Domácí veka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 275 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžičky oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 25 g droždí
  • špetka cukru
Postup přípravy:
  1. ?Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, olej a citronovou šťávu, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do jednoho rohu přidáme sůl, ve vzdáleném konci do důlku v mouce rozdrobíme na cukr droždí a zapneme program TĚSTO. ?Po vykynutí vytvarujeme z těsta 2 veky, které položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout dalších 40 minut.
  2. Veky potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Houstičky by Romča

Houstičky by Romča

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

TOPlist