Hledat

Recept - Domácí veka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 275 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžičky oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 25 g droždí
  • špetka cukru
Postup přípravy:
  1. ?Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, olej a citronovou šťávu, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do jednoho rohu přidáme sůl, ve vzdáleném konci do důlku v mouce rozdrobíme na cukr droždí a zapneme program TĚSTO. ?Po vykynutí vytvarujeme z těsta 2 veky, které položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout dalších 40 minut.
  2. Veky potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Rohlíčky s ořechy

Rohlíčky s ořechy

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

TOPlist