Hledat

Recept - Domácí veka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 275 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžičky oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 25 g droždí
  • špetka cukru
Postup přípravy:
  1. ?Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, olej a citronovou šťávu, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do jednoho rohu přidáme sůl, ve vzdáleném konci do důlku v mouce rozdrobíme na cukr droždí a zapneme program TĚSTO. ?Po vykynutí vytvarujeme z těsta 2 veky, které položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout dalších 40 minut.
  2. Veky potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mazanec podle Věrky

Mazanec podle Věrky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Kynutý mazanec

Kynutý mazanec

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Esíčka

Esíčka

TOPlist