Hledat

Dýňánky - dýňové lívance

Potřebné přísady:

Na lívance:

  • 400ml mléka
  • 3ks vejce
  • 60g másla
  • 250ml dýňového pyré
  • 200g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • špetka soli

Na dýňové pyré:

  • dýně
  • 1ks jablka
  • voda
  • 12 ks hřebíček
  • skořice
  • cukr
Postup přípravy:
  1. Připravíme si dýňové pyré.
  2. Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky. Stejně tak jablka. Dáme vše do kastrolu a podlijeme trochou vody. Necháme vařit, nakonec dáme do mixeru a milujeme dohladka. Necháme vychladit. Uchováváme v chladu a v lednici.
  3. A jdeme na lívance.
  4. Mléko, žloutky, máslo a pyré smícháme dohromady. Stejně tak v jiné misce mouku a prášek do pečiva, promísíme.
  5. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Sypkou směs mouky a prášku do pečiva postupně vmícháne do tekutých ingrediencí a nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Pečeme na pánvičce nebo lívancovníku tak jak jsme zvyklé. Já používám palačinkovač.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kakaová buchta s tvarohem

Kakaová buchta s tvarohem

Obrázek Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Obrázek Jednoduchý ořechový koláč

Jednoduchý ořechový koláč

Obrázek Banánové placičky

Banánové placičky

Obrázek Tříbarevný koláč

Tříbarevný koláč

Obrázek Hadí koláč

Hadí koláč

Obrázek Rosa Cheese Cake

Rosa Cheese Cake

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

Obrázek Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Obrázek Perník s povidly a ořechy

Perník s povidly a ořechy

Obrázek Moka řezy - vynikající

Moka řezy - vynikající

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

TOPlist