Postup přípravy:
- 1. V míse utřete máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte dýňové pyré, mouku a droždí a hněťte asi 10 minut (v elektrickém robotu na nejnižší otáčky), těsto musí být pěkně pružné a hladké. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
- 2. Připravte si náplň – rozpusťte máslo, přidejte cukr, sýr a koření a míchejte do hladké konzistence.
- 3. Na pomoučeném vále rozválejte těsto na obdélník, který potřete připravenou skořicovou směsí (na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné a těsto srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda.
- 4. Za rolované těsto nakrájejte na 2 až 3 cm tlusté plátky, které vyskládejte do zapékací mísy, formy či menšího pekáčku s centimetrovými odstupy. Nechte ještě chvíli kynout (10 – 15 minut) a pečte asi 25 minut při 180 °C. Nechte vychladnout.
- 5. Polevu připravte z rozpuštěného másla smíchaného s cukrem a krémovým sýrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu
Ivana Reich