Hledat

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • pažitka
  • zakysaná smetana
  • sladká šlehačka
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme zakysanou smetanu a šlehačku, hodně nadrobno pokrájené cibule, osolíme a podle chuti opepříme. Nakonec dochutíme sladkou paprikou a kdo má rád, přidá nadrobno pokrájenou pažitku.
  2. Podáváme jako přílohu viz foto.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Vejce na kyselo

Vejce na kyselo

Obrázek Hrnkové lívance od Mirky

Hrnkové lívance od Mirky

Obrázek Listové těsto

Listové těsto

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Domácí tortily by Romča

Domácí tortily by Romča

Obrázek Dort pro pejsky

Dort pro pejsky

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

TOPlist