Hledat

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • pažitka
  • zakysaná smetana
  • sladká šlehačka
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme zakysanou smetanu a šlehačku, hodně nadrobno pokrájené cibule, osolíme a podle chuti opepříme. Nakonec dochutíme sladkou paprikou a kdo má rád, přidá nadrobno pokrájenou pažitku.
  2. Podáváme jako přílohu viz foto.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Ďáblova barevná vejce

Ďáblova barevná vejce

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Pomazánka s dýní Hokkaido

Pomazánka s dýní Hokkaido

Obrázek Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Obrázek Těsto na domácí pizzu

Těsto na domácí pizzu

Obrázek Banánové lívance

Banánové lívance

Obrázek Domácí bezový ocet by Romča

Domácí bezový ocet by Romča

Obrázek Máslové sušenky s kardamomem

Máslové sušenky s kardamomem

Obrázek Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Obrázek Pusinky pro pejsky

Pusinky pro pejsky

TOPlist