Hledat

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • pažitka
  • zakysaná smetana
  • sladká šlehačka
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme zakysanou smetanu a šlehačku, hodně nadrobno pokrájené cibule, osolíme a podle chuti opepříme. Nakonec dochutíme sladkou paprikou a kdo má rád, přidá nadrobno pokrájenou pažitku.
  2. Podáváme jako přílohu viz foto.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Sýrová roláda

Sýrová roláda

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Domácí přírodní sýr

Domácí přírodní sýr

Obrázek DIY Levandulová koupelová sůl

DIY Levandulová koupelová sůl

Obrázek Lískooříškový krém

Lískooříškový krém

Obrázek Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Obrázek Domácí paprikové brambůrky

Domácí paprikové brambůrky

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Třešňová marmeláda s meduňkou

Třešňová marmeláda s meduňkou

TOPlist