Hledat

Esíčka

Potřebné přísady:
  • 180 g másla
  • 75 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g škrobu (bramborového - solamylu; nebo kukuřičného - třeba gustinu)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lžičky skořice
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukry do světlé hmoty, přidáme skořici a pečlivě promícháme (já nechávám obvykle pracovat robota, ale jde to i s vařečkou v ruce:o)). Přidáme mouku, solamyl, prášek do pečiva a vypracujeme těsto, které se nelepí a ani nedrobí). Z těsta formujeme malé kuličky, které rozmáčneme vidličkou a nebo paličkou na maso, případně pomocí strojku na sušenky tvarujeme orignální esíčka. Pečeme v předeháté troubě na 180°C asi 15-18 minut.
  2. Uskladníme v uzavíratelné dóze a necháme aspoň do druhého dne rozležet.
  3. Pokud chcete tmavá esíčka, místo skořice dejte 2 lžíce kakaa.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

TOPlist