Hledat

Esíčka

Potřebné přísady:
  • 180 g másla
  • 75 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g škrobu (bramborového - solamylu; nebo kukuřičného - třeba gustinu)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lžičky skořice
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukry do světlé hmoty, přidáme skořici a pečlivě promícháme (já nechávám obvykle pracovat robota, ale jde to i s vařečkou v ruce:o)). Přidáme mouku, solamyl, prášek do pečiva a vypracujeme těsto, které se nelepí a ani nedrobí). Z těsta formujeme malé kuličky, které rozmáčneme vidličkou a nebo paličkou na maso, případně pomocí strojku na sušenky tvarujeme orignální esíčka. Pečeme v předeháté troubě na 180°C asi 15-18 minut.
  2. Uskladníme v uzavíratelné dóze a necháme aspoň do druhého dne rozležet.
  3. Pokud chcete tmavá esíčka, místo skořice dejte 2 lžíce kakaa.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

TOPlist