Hledat

Esíčka

Potřebné přísady:
  • 180 g másla
  • 75 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g škrobu (bramborového - solamylu; nebo kukuřičného - třeba gustinu)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lžičky skořice
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukry do světlé hmoty, přidáme skořici a pečlivě promícháme (já nechávám obvykle pracovat robota, ale jde to i s vařečkou v ruce:o)). Přidáme mouku, solamyl, prášek do pečiva a vypracujeme těsto, které se nelepí a ani nedrobí). Z těsta formujeme malé kuličky, které rozmáčneme vidličkou a nebo paličkou na maso, případně pomocí strojku na sušenky tvarujeme orignální esíčka. Pečeme v předeháté troubě na 180°C asi 15-18 minut.
  2. Uskladníme v uzavíratelné dóze a necháme aspoň do druhého dne rozležet.
  3. Pokud chcete tmavá esíčka, místo skořice dejte 2 lžíce kakaa.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

TOPlist