Hledat

Esíčka

Potřebné přísady:
  • 180 g másla
  • 75 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g škrobu (bramborového - solamylu; nebo kukuřičného - třeba gustinu)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lžičky skořice
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukry do světlé hmoty, přidáme skořici a pečlivě promícháme (já nechávám obvykle pracovat robota, ale jde to i s vařečkou v ruce:o)). Přidáme mouku, solamyl, prášek do pečiva a vypracujeme těsto, které se nelepí a ani nedrobí). Z těsta formujeme malé kuličky, které rozmáčneme vidličkou a nebo paličkou na maso, případně pomocí strojku na sušenky tvarujeme orignální esíčka. Pečeme v předeháté troubě na 180°C asi 15-18 minut.
  2. Uskladníme v uzavíratelné dóze a necháme aspoň do druhého dne rozležet.
  3. Pokud chcete tmavá esíčka, místo skořice dejte 2 lžíce kakaa.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Housky z Nezdic

Housky z Nezdic

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Rohlíčky s ořechy

Rohlíčky s ořechy

TOPlist