Hledat
Filters

Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3ks vejce - (bílky a žloutky oddělit)
  • 20g mandlová mouka - (pokud nemáte, můžete umlít mandle)
  • 10g kakao holandského typu
  • 1 polévková lžíce ovesného mléka -(kdo chce použije kravského nebo jiné rostlinné mléko)
  • 1 čajová lžička čekankového sirupu - (nebo jiné sladidlo - stevie, xylitol apod.)

Náplň:

  • 1ks tvaroh ve vaničce - polotučný nebo nízkotučný
  • čekankový sirup nebo flapdrops podle preferencí
  • trocha kůry z bio pomeranče -(lze vynechat)
  • lesní ovoce - (mohou být klidně jahody, borůvky, maliny - nebo mražená lesní směs)
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na cca 170 stupňů.
  2. Bílky ušleháme do sněhu, můžeme přidat špetičku soli, bílky se pak vyšlehají rychleji. V druhé misce ušleháme žloutky se sladidlem, přidáme kakao, mandlovou mouku, mléko a vymícháme dohladka, opatrně vmícháme našlehané bílky.
  3. Připravíme si plech vyložený podložkou, nebo pečícím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme tak, aby vrstva nebyla ani příliš silná a nebo naopak slabá.
  4. Pečeme v přdehřáté troubě zhruba 8-10min. Zda je roláda hotová, poznáme testem se špejlí. Suchou špejli na několika místech zapíchneme do těsta, po vyndání musí zůstat čistá, nesmí se na ni lepit těsto.
  5. Mezitím co se nám těsto na roládu peče si připravíme náplň. Do misky dáme jeden tvaroh, přidáme čekankový sirup, trochu strouhané kůry z pomeranče, promícháme. Trochu si dáme bokem na ozdobu a do zbytku krému si přidáme ovoce.
  6. Roládu po upečení vyndáme, opatrně odlepíme od papíru. Chvilku počkáme a srolujeme, rozrolujeme a necháme vychladnout, aby nebyla horká. Potřeme krémem a srolujeme, dáme na hodinku do lednice. Takto vychlazené roládě odkrojíme nevzhledné kraje, ozdobíme tvarohem a ovocem, můžeme zastříknout topingem bez cukru.
  7. Celá roláda 603 kcal.
  8. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist