Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Francouzská paštika

POTŘEBNÉ PŘÍSADY PRO 10 PORCÍ:

  • Anglická slanina 0,202
  • Krůtí játra 1kg
  • Mandle 0,1
  • Brusinky 0,1
  • Rozinky 0,1
  • Cibule 0,2Sádlo (i na potření) 0,2
  • Řebíček 3ks, N. koření, Celý pepř, Bobkový list, Jalovec, rozmarýn, tymián, 3 stroužky česneku
  • Želatina 3 plátky
  • Červené víno 3dcl
  • Sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Játra, sádlo, cibuli, koření, víno - dusit .(bez česneku)

2. Namočit želatinu, rozkrájet mandle.

3. Podušená játra spolu s česnekem a želatinou rozmixujeme na jemno a přidáme mandle, rozinky brusinky. Zamícháme a dochutíme solí.

5. směs vlijeme do formy, kterou jsme vystlali plátkovou slaninou.

6. Pečeme přikryté 40 minut při 183° (horkovzdušná trouba)

7. Vyjmeme a povrch potřeme sádlem. Vychladit ve vodní lázni.

8. Obříznout dokola nožem, nahřát nad sporákem a vyklopit na potravinovou fólii, zabalit.

9. Nechat v lednici do druhého dne stuhnout.

Vylepšení:

1. Kachní játra, portské víno

4. 200g zvěřiny rozsekáme najemno, dáme dusit s trochou vody na pánvičku. Na pánvičce podusíme a až se odpaří voda přidáme do rozmixovaných jater.

Pokračujeme bodem 5.

Tím docílíme lepší chuti a jemných kousků v paštice.

Stažení: PDF , Excel

POTŘEBNÉ PŘÍSADY PRO 10 PORCÍ:

  • Anglická slanina 0,202
  • Krůtí játra 1kg
  • Mandle 0,1
  • Brusinky 0,1
  • Rozinky 0,1
  • Cibule 0,2Sádlo (i na potření) 0,2
  • Řebíček 3ks, N. koření, Celý pepř, Bobkový list, Jalovec, rozmarýn, tymián, 3 stroužky česneku
  • Želatina 3 plátky
  • Červené víno 3dcl
  • Sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Játra, sádlo, cibuli, koření, víno - dusit .(bez česneku)

2. Namočit želatinu, rozkrájet mandle.

3. Podušená játra spolu s česnekem a želatinou rozmixujeme na jemno a přidáme mandle, rozinky brusinky. Zamícháme a dochutíme solí.

5. směs vlijeme do formy, kterou jsme vystlali plátkovou slaninou.

6. Pečeme přikryté 40 minut při 183° (horkovzdušná trouba)

7. Vyjmeme a povrch potřeme sádlem. Vychladit ve vodní lázni.

8. Obříznout dokola nožem, nahřát nad sporákem a vyklopit na potravinovou fólii, zabalit.

9. Nechat v lednici do druhého dne stuhnout.

Vylepšení:

1. Kachní játra, portské víno

4. 200g zvěřiny rozsekáme najemno, dáme dusit s trochou vody na pánvičku. Na pánvičce podusíme a až se odpaří voda přidáme do rozmixovaných jater.

Pokračujeme bodem 5.

Tím docílíme lepší chuti a jemných kousků v paštice.

Stažení: PDF , Excel