Hledat

Francouzský jablkový koláč

Potřebné přísady:
  • 1 1/4 šálky - 200g hladké mouky
  • 1/2 šálku - 60g moučkový cukr
  • 1/2 šálku - 125g margarín - kdo má raději máslo použije máslo nebo heru
  • 2 lžíce mleté lněné semínko
  • 2 lžíce studené vody
  • 2-3 lžíce studeného kokosového mléko (nebo sójové sušené mléko)

Náplň:

  • jablka asi 5 kusů
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • lžíce margarínu nebo másla
  • polévková lžíce cukru
  • 1/3 hrnečku meruňkového džemu
Postup přípravy:
  1. Promísíme mouku a cukr v míse. Margarín, nebo změklé máslo, rozdrobíme na drobky. Len dáme do vody a přidáme 2 lžíce kokosového mléka a mícháme. Přidáme do mouky.
  2. Vypracujeme z nich hladké těsto a dáme na hodinu do lednice odpočinout. Po vyndání z lednice těsto vložíme do vymazané formy, přebytečné těsto navhchu eventuelně ořízněte a dno propícháme vidličkou. Na těsto dáme pečící papír nebo celofán a dáme na těsto fazole, aby se nám koláč nezvedal a pěkně držel tvar. Dáme korpus péct - cca 15- 20 minut, každý podle své trouby. Po této době sundáme fazole a pečeme ještě zhruba 5 minutek, dokud nám koláč nezezlátne.
  3. Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a dáme na plech a potřeme rozpuštěným margarínem. Pečeme dokud nezměknou a nezezlátnou. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí jablka rozložíme na koláč, vždy tak, že dáme vrstvu jablek a na ni jablečnou omáčku co nám vznikla při pečení jablek a lehce potíráme rozpuštěným margarínem. Takto naskládáme všechny jablka.
  4. Meruňkový džem dáme na malou pánvičku a zlehka přivedeme k varu tak aby lehce bublala. Přecedíme nebo propasírujeme jak to nazvat marmeládu přes malé sítko a pat štětečkem potřeme marmeládou všechny jablka. Použijeme všechnu marmeládu co máme. necháme vychladnout a podáváme při pokojové teplotě.
  5. Zdroj viz. odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Obrázek Plněná tortila by Romča

Plněná tortila by Romča

Obrázek Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Obrázek Vegešpagety podle Pedra

Vegešpagety podle Pedra

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Mrkvové bramboráčky s celerem

Mrkvové bramboráčky s celerem

Obrázek Buchtičky se šodó by Romča

Buchtičky se šodó by Romča

Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Obrázek Recept - Thajské fazolky

Recept - Thajské fazolky

Obrázek Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Obrázek Dýňový koláč - žádná mouka, cukr nebo tuk

Dýňový koláč - žádná mouka, cukr nebo tuk

TOPlist