Hledat

Frankfurtská polévka

Potřebné přísady:

Na 3-4 porce:

  • 20 g sádla (1 lžíce)
  • 1 střední cibule
  • 4 štrasburské párky Dulano (150 g)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 3 střední brambory (cca 300 g)
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sušené majoránky
Postup přípravy:
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a orestujeme cibulku dozlatova. Poté přihodíme párky a za stálého míchání rovnoměrně opečeme.
  3. Zaprášíme moukou a minutu restujeme. Pak přihodíme papriku a opět restujeme asi minutu.
  4. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnce, promícháme a necháme ho rozvonět. Poté do hrnce přilijeme všechen vývar a směs rozmícháme dohladka (v polévce by neměly být hrudky). Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přihodíme brambory, zakryjeme poklicí a vaříme 15-20 minut.
  5. Na konci přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních, necháme asi minutu prohřát a můžeme servírovat.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Bramboračka by Romča

Bramboračka by Romča

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Boršč

Boršč

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

TOPlist