Hledat

Frankfurtská polévka

Potřebné přísady:

Na 3-4 porce:

  • 20 g sádla (1 lžíce)
  • 1 střední cibule
  • 4 štrasburské párky Dulano (150 g)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 3 střední brambory (cca 300 g)
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sušené majoránky
Postup přípravy:
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a orestujeme cibulku dozlatova. Poté přihodíme párky a za stálého míchání rovnoměrně opečeme.
  3. Zaprášíme moukou a minutu restujeme. Pak přihodíme papriku a opět restujeme asi minutu.
  4. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnce, promícháme a necháme ho rozvonět. Poté do hrnce přilijeme všechen vývar a směs rozmícháme dohladka (v polévce by neměly být hrudky). Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přihodíme brambory, zakryjeme poklicí a vaříme 15-20 minut.
  5. Na konci přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních, necháme asi minutu prohřát a můžeme servírovat.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

TOPlist