Hledat

Frgále podle Pavlínky

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 250ml vlažného mléka
  • 125g másla
  • 2 žloutky
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme promícháme v něm cukr a také droždí- necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zaděláno hladké těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Po vykynutí rozdělíme na díly a vyválíme těsto, které vykrojíme do kruhu podle formy. Kdo chce udělá od oka. Okraje frgálu, necháváme vyšší. Na těsto dáme náplň podle chuti- maková, tvarohová, šimlová, povidlová a nakonec posypeme žmolenkou - (pol.mouka, máslo, cukr)
  3. Okraje potřeme žloutkem a pečeme cca na 180 zhruba 20 minut
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Tvarohové řezy s hruškami

Tvarohové řezy s hruškami

Obrázek Ovocný řez

Ovocný řez

Obrázek Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Nanukové řezy

Nanukové řezy

Obrázek Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Obrázek Narozeninový mrkvový dort

Narozeninový mrkvový dort

Obrázek Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Obrázek Originální Chodské koláče

Originální Chodské koláče

Obrázek Skořicovo jablečné mafiny

Skořicovo jablečné mafiny

TOPlist