Hledat

Frgále podle Pavlínky

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 250ml vlažného mléka
  • 125g másla
  • 2 žloutky
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme promícháme v něm cukr a také droždí- necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zaděláno hladké těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Po vykynutí rozdělíme na díly a vyválíme těsto, které vykrojíme do kruhu podle formy. Kdo chce udělá od oka. Okraje frgálu, necháváme vyšší. Na těsto dáme náplň podle chuti- maková, tvarohová, šimlová, povidlová a nakonec posypeme žmolenkou - (pol.mouka, máslo, cukr)
  3. Okraje potřeme žloutkem a pečeme cca na 180 zhruba 20 minut
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Perník z cukety

Recept - Perník z cukety

Obrázek Třívrstvé oříškové řezy

Třívrstvé oříškové řezy

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Jahodové tiramisu pohár

Jahodové tiramisu pohár

Obrázek Obrácený švédsky koláč

Obrácený švédsky koláč

Obrázek Hadí koláč

Hadí koláč

Obrázek Ovocné poháry

Ovocné poháry

Obrázek Recept - Řezy s borůvkovou pěnou

Recept - Řezy s borůvkovou pěnou

Obrázek Medovníček-tvarohovníček

Medovníček-tvarohovníček

Obrázek Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Obrázek Jednoduché a vynikající kremrole

Jednoduché a vynikající kremrole

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

TOPlist