Hledat

Frgále podle Pavlínky

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 250ml vlažného mléka
  • 125g másla
  • 2 žloutky
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme promícháme v něm cukr a také droždí- necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zaděláno hladké těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Po vykynutí rozdělíme na díly a vyválíme těsto, které vykrojíme do kruhu podle formy. Kdo chce udělá od oka. Okraje frgálu, necháváme vyšší. Na těsto dáme náplň podle chuti- maková, tvarohová, šimlová, povidlová a nakonec posypeme žmolenkou - (pol.mouka, máslo, cukr)
  3. Okraje potřeme žloutkem a pečeme cca na 180 zhruba 20 minut
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Řezy Margot

Řezy Margot

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Jablková krémeška

Jablková krémeška

Obrázek Třívrstvé oříškové řezy

Třívrstvé oříškové řezy

Obrázek Dvojaký tvarohový koláč

Dvojaký tvarohový koláč

Obrázek Super rychlý tvarohový koláč

Super rychlý tvarohový koláč

Obrázek Snadné čokoládové muffiny

Snadné čokoládové muffiny

Obrázek Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Obrázek Velikonoční beránek by Romča

Velikonoční beránek by Romča

Obrázek Šup bába

Šup bába

TOPlist