Hledat

Frgále podle Pavlínky

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 250ml vlažného mléka
  • 125g másla
  • 2 žloutky
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme promícháme v něm cukr a také droždí- necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zaděláno hladké těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Po vykynutí rozdělíme na díly a vyválíme těsto, které vykrojíme do kruhu podle formy. Kdo chce udělá od oka. Okraje frgálu, necháváme vyšší. Na těsto dáme náplň podle chuti- maková, tvarohová, šimlová, povidlová a nakonec posypeme žmolenkou - (pol.mouka, máslo, cukr)
  3. Okraje potřeme žloutkem a pečeme cca na 180 zhruba 20 minut
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Borůvkové BeBe řezy

Borůvkové BeBe řezy

Obrázek Zákusek Kafáč

Zákusek Kafáč

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Tvarohové štuclíky

Tvarohové štuclíky

Obrázek Kysnutý pudingový koláčik

Kysnutý pudingový koláčik

Obrázek Jahodový smetanový dort

Jahodový smetanový dort

Obrázek Buchta od babinky

Buchta od babinky

Obrázek Třená dvoubarevná bábovka

Třená dvoubarevná bábovka

Obrázek Větrník na plech

Větrník na plech

Obrázek Věnečky

Věnečky

Obrázek Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

TOPlist