Hledat

Gaštanový krémeš

Potřebné přísady:
  • 2 medové pláty

1.Plnka:

  • 1 l mlieka
  • 3 ks vanilkového pudingu
  • 50 g kryštálového cukru
  • 125 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 500 g gaštanového pyré
  1. Plnka:
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • 500 g jemného tvarohu
  • med podľa chuti
  • 2 KL vanilkového cukru
  • na čokoládovú polevu - cca 100 g čokolády na varenie + tuk podľa potreby
Postup přípravy:
  1. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý krém, do horúceho pridáme maslo + čokoládu. Miešame, kým sa neroztopia. Potom pridáme pomrvené gaštanové pyré, dobre premiešame. Natrieme na upečený medový plát.
  2. Druhú plnku si pripravíme vyšľahaním smotán so stužovačmi. Vmiešame tvaroh, med podľa chuti a vanilkový cukor. Natrieme na prvú plnku. Navrch opäť medový plát.
  3. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s tukom, poleva by nemala byťč ani hustá ani riedka. Potrieme ňou vrchný plát. Krémeš musí postáť, kým pláty nezmäknú, je dobré ho urobiť aspoň deň dopredu.
  4. A nakoniec si už len na ňom pochutnávame. Je dosť sýty, stačí jeden kúsok a máte dosť.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máčené kokosové tyčky

Máčené kokosové tyčky

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Tvarohová buchta s ovocem

Tvarohová buchta s ovocem

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Tvarohové pokušení

Tvarohové pokušení

Obrázek Šup bába

Šup bába

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Bebe řezy

Bebe řezy

Obrázek Báječná kefírovka

Báječná kefírovka

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Obrázek Tvarohové bábovičky s kandovaným ovocem by Romča

Tvarohové bábovičky s kandovaným ovocem by Romča

TOPlist