Hledat

Gaštanový krémeš

Potřebné přísady:
  • 2 medové pláty

1.Plnka:

  • 1 l mlieka
  • 3 ks vanilkového pudingu
  • 50 g kryštálového cukru
  • 125 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 500 g gaštanového pyré
  1. Plnka:
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • 500 g jemného tvarohu
  • med podľa chuti
  • 2 KL vanilkového cukru
  • na čokoládovú polevu - cca 100 g čokolády na varenie + tuk podľa potreby
Postup přípravy:
  1. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý krém, do horúceho pridáme maslo + čokoládu. Miešame, kým sa neroztopia. Potom pridáme pomrvené gaštanové pyré, dobre premiešame. Natrieme na upečený medový plát.
  2. Druhú plnku si pripravíme vyšľahaním smotán so stužovačmi. Vmiešame tvaroh, med podľa chuti a vanilkový cukor. Natrieme na prvú plnku. Navrch opäť medový plát.
  3. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s tukom, poleva by nemala byťč ani hustá ani riedka. Potrieme ňou vrchný plát. Krémeš musí postáť, kým pláty nezmäknú, je dobré ho urobiť aspoň deň dopredu.
  4. A nakoniec si už len na ňom pochutnávame. Je dosť sýty, stačí jeden kúsok a máte dosť.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Švestková bublanina s mákem

Švestková bublanina s mákem

Obrázek Jablkový závin zo škvarkového cesta

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Obrázek Větrník na plech

Větrník na plech

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Kokosové mini dortíky s Mascarpone podle paní Jany

Kokosové mini dortíky s Mascarpone podle paní Jany

Obrázek Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Obrázek Bleskový a výborný perník bez vážení

Bleskový a výborný perník bez vážení

Obrázek Šup bába

Šup bába

Obrázek Recept - Ořechový hřbet

Recept - Ořechový hřbet

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Florentinky

Florentinky

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

TOPlist