Hledat

Gratinované brambory

Potřebné přísady:
  • 1kg brambory
  • 500g sýr ementál
  • 400g smetana na šlehání
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • máslo
  • stroužek utřeného česneku
  • muškátový ořech
Postup přípravy:
  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka viz. foto. Okořeníme pepřem, solí, nastrouhaným muškátovým ořechem.
  2. Vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do mísy tak, aby plátky brambor zůstaly oddělené. Formu vymažeme máslem a utřeným česnekem. Brambory naskládáme do vymazané formy a zasypeme strouhaným sýrem a ještě místy položíme plátky másla.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů zhruba 50 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Šišky s mákem

Šišky s mákem

Obrázek Rafinované kuřecí řízky

Rafinované kuřecí řízky

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Mexické fazole skvělé

Mexické fazole skvělé

Obrázek Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Obrázek Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Obrázek Vepřová roláda

Vepřová roláda

Obrázek Bramborový salát jinak

Bramborový salát jinak

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

TOPlist