Hledat

Gratinované brambory

Potřebné přísady:
  • 1kg brambory
  • 500g sýr ementál
  • 400g smetana na šlehání
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • máslo
  • stroužek utřeného česneku
  • muškátový ořech
Postup přípravy:
  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka viz. foto. Okořeníme pepřem, solí, nastrouhaným muškátovým ořechem.
  2. Vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do mísy tak, aby plátky brambor zůstaly oddělené. Formu vymažeme máslem a utřeným česnekem. Brambory naskládáme do vymazané formy a zasypeme strouhaným sýrem a ještě místy položíme plátky másla.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů zhruba 50 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Vývarová čočka na kyselo

Vývarová čočka na kyselo

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Slaný koláč

Slaný koláč

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

TOPlist