Hledat

Housky z Nezdic

Těsto se zadělává smetanou a potírají se během pečení slanou vodou.

Potřebné přísady:
  • 50 dkg hladké mouky
  • 140 ml mléka
  • 140 ml sladké smetany
  • 5 dkg másla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 žloutky
  • 1 droždí
  • vejce s mlékem na první potření
  • slaná teplá voda na potírání během pečení
  • posypka - kmín, hrubá sůl (není nutná )
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto, řádně propracujeme ( musí praskat ) a necháme kynout. Po vykynutí znova propracujeme a opět necháme 1/2 hodiny kynout.
  2. Upleteme housky, potřeme, posypeme a dáme na plech, kde je necháme vydýchat 1/4 hodiny.
  3. Pečeme při 190 st. asi 15 min.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Recept - Domácí veka

Recept - Domácí veka

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

TOPlist