Hledat

Housky z Nezdic

Těsto se zadělává smetanou a potírají se během pečení slanou vodou.

Potřebné přísady:
  • 50 dkg hladké mouky
  • 140 ml mléka
  • 140 ml sladké smetany
  • 5 dkg másla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 žloutky
  • 1 droždí
  • vejce s mlékem na první potření
  • slaná teplá voda na potírání během pečení
  • posypka - kmín, hrubá sůl (není nutná )
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto, řádně propracujeme ( musí praskat ) a necháme kynout. Po vykynutí znova propracujeme a opět necháme 1/2 hodiny kynout.
  2. Upleteme housky, potřeme, posypeme a dáme na plech, kde je necháme vydýchat 1/4 hodiny.
  3. Pečeme při 190 st. asi 15 min.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Houstičky by Romča

Houstičky by Romča

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

TOPlist