Hledat

Housky z Nezdic

Těsto se zadělává smetanou a potírají se během pečení slanou vodou.

Potřebné přísady:
  • 50 dkg hladké mouky
  • 140 ml mléka
  • 140 ml sladké smetany
  • 5 dkg másla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 žloutky
  • 1 droždí
  • vejce s mlékem na první potření
  • slaná teplá voda na potírání během pečení
  • posypka - kmín, hrubá sůl (není nutná )
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto, řádně propracujeme ( musí praskat ) a necháme kynout. Po vykynutí znova propracujeme a opět necháme 1/2 hodiny kynout.
  2. Upleteme housky, potřeme, posypeme a dáme na plech, kde je necháme vydýchat 1/4 hodiny.
  3. Pečeme při 190 st. asi 15 min.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

TOPlist