Hledat

Hřebíčkové vánoční sušenky

Potřebné přísady:
  • 150g cukr moučka
  • 120g hladká mouka
  • 120g hladká špaldová mouka
  • 3ks žloutek
  • 100g vlašské ořechy - jemně mleté
  • 150g másla pokojové teploty
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1,5 kávové lžičky skořice
  • 1,5-2 lžičky mletého hřebíčku
  • šperky soli
  • metuňkový džem
Postup přípravy:
  1. Tohle cukroví uchvátí hlavně milovníky hřebíčku. Když je hotové tak kombinace hřebíčku a meruňkové marmelády je prostě fantastická.
  2. Všechny suroviny mimo džem dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme rozležet den až dva v lednici. Čím déle, tím líp.
  3. Po rozležení vyndáme z lednice a vyválíme plát, vykrajujemr požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 8-10 minutek. Upečrné necháme vychladnout a následně slepíme marmeládou. Marmeládou nešetřete, dejte pěknou vrstvu ať máte cukroví po rozležení krásně vláčné.
  4. Nakonec posypeme přes síťkovaná cukrem moučka a dáme do plechové dózy a necháme do Vánoc uležet.
  5. Kdo chce může použít jen mouku hladkou, špaldová není nutná, ale je to zajímavá obmněna.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Andělské trubičky

Andělské trubičky

Obrázek Žloutkové rohlíčky

Žloutkové rohlíčky

Obrázek Kokosový suk

Kokosový suk

Obrázek Vosí hnízda

Vosí hnízda

Obrázek Košíčky s ořechovou nádivkou

Košíčky s ořechovou nádivkou

Obrázek Polevy

Polevy

Obrázek Šmakouní vánočka

Šmakouní vánočka

Obrázek Kokosové věnečky

Kokosové věnečky

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Linecké cukroví a recepty na nádivky

Linecké cukroví a recepty na nádivky

Obrázek Linecké margaretky

Linecké margaretky

Obrázek Kokosovo tatrankové cukroví

Kokosovo tatrankové cukroví

TOPlist