Hledat

Hřebíčkové vánoční sušenky

Potřebné přísady:
  • 150g cukr moučka
  • 120g hladká mouka
  • 120g hladká špaldová mouka
  • 3ks žloutek
  • 100g vlašské ořechy - jemně mleté
  • 150g másla pokojové teploty
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1,5 kávové lžičky skořice
  • 1,5-2 lžičky mletého hřebíčku
  • šperky soli
  • metuňkový džem
Postup přípravy:
  1. Tohle cukroví uchvátí hlavně milovníky hřebíčku. Když je hotové tak kombinace hřebíčku a meruňkové marmelády je prostě fantastická.
  2. Všechny suroviny mimo džem dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme rozležet den až dva v lednici. Čím déle, tím líp.
  3. Po rozležení vyndáme z lednice a vyválíme plát, vykrajujemr požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 8-10 minutek. Upečrné necháme vychladnout a následně slepíme marmeládou. Marmeládou nešetřete, dejte pěknou vrstvu ať máte cukroví po rozležení krásně vláčné.
  4. Nakonec posypeme přes síťkovaná cukrem moučka a dáme do plechové dózy a necháme do Vánoc uležet.
  5. Kdo chce může použít jen mouku hladkou, špaldová není nutná, ale je to zajímavá obmněna.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špaldovo-oříškové rohlíčky

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Obrázek Nugátová kolečka

Nugátová kolečka

Obrázek Indiánci

Indiánci

Obrázek Naše oblíbené perníčky

Naše oblíbené perníčky

Obrázek Linecké margaretky

Linecké margaretky

Obrázek Hnětynky lité

Hnětynky lité

Obrázek Košíčky s kávovým krémem

Košíčky s kávovým krémem

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Tvarohové cukroví

Tvarohové cukroví

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

TOPlist