Hledat

Hruška dušená v bílém víně

Potřebné přísady:

Suroviny:

  • 2 hrušky (měly by být tvrdé, kdyby byly moc měkké, během dušení by se rozvařily)
  • 100 g cukru krupice
  • 80 ml vody
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 1 celá skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • rybízová marmeláda

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • máta na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půl a zbavíme je jádřinců. Do hrnce dáme cukr a vodu a na středním ohni ho necháme zkaramelizovat. Do karamelu nalijeme víno a karamel v něm necháme zcela rozpustit. Poté přidáme skořici, badyán a hrušky a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Hrušky by neměly být rozvařené a víno s karamelem by mělo mít sirupovou konzistenci. Hrušky stáhneme z ohně a necháme je ještě chvíli louhovat ve víně. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone dáme do misky, přidáme moučkový cukr a semínka z vanilkového lusku a vše vymícháme dohladka. Na talíři hrušku ozdobíme rybízovou marmeládou, krémem z mascarpone a mátou.
  2. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Muffiny

Muffiny

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Obrázek Kinder bueno

Kinder bueno

Obrázek Babiččin makový štrůdl

Babiččin makový štrůdl

Obrázek Rychlý a snadný povidlový koláč

Rychlý a snadný povidlový koláč

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Obrázek Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Obrázek Čokoládové vynikajicí muffiny

Čokoládové vynikajicí muffiny

Obrázek Nejen velikonoční hvězda

Nejen velikonoční hvězda

Obrázek Čokoládová saláma v oblátke

Čokoládová saláma v oblátke

TOPlist