Hledat

Hrušková bábovka

Potřebné přísady:
  • 100 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • půl prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa
  • 3 středně velké hrušky
  • 3 lžíce mléka
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády
Postup přípravy:
  1. Změklé máslo s cukrem a žloutky utřeme do světlé pěny. Vmícháme najemno postrouhané oloupané hrušky, mléko a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a kousky čokolády. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pomalu upečeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehké šátečky

Křehké šátečky

Obrázek Jahelník

Jahelník

Obrázek Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Obrázek Rychlý perník bez vajec

Rychlý perník bez vajec

Obrázek Rychlý moučník s kávou

Rychlý moučník s kávou

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Jahodová fofr roláda

Jahodová fofr roláda

Obrázek Finské  skořicové šneky - kynuté

Finské skořicové šneky - kynuté

Obrázek Štrůdl z tvarohového těsta

Štrůdl z tvarohového těsta

Obrázek Kakaová roláda

Kakaová roláda

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

TOPlist