Hledat

Hrušková bábovka

Potřebné přísady:
  • 100 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • půl prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa
  • 3 středně velké hrušky
  • 3 lžíce mléka
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády
Postup přípravy:
  1. Změklé máslo s cukrem a žloutky utřeme do světlé pěny. Vmícháme najemno postrouhané oloupané hrušky, mléko a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a kousky čokolády. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pomalu upečeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Domácí frgály

Domácí frgály

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Obrázek Marlenka - fantastická

Marlenka - fantastická

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Jahodovej muflak

Jahodovej muflak

Obrázek Tiramisú by Romča

Tiramisú by Romča

Obrázek Super rychlá buchta

Super rychlá buchta

Obrázek Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Obrázek Jogurtovka tygrovaná

Jogurtovka tygrovaná

Obrázek Jahodový dort smetanový s želé

Jahodový dort smetanový s želé

TOPlist