Hledat

Jablečné lívance

Potřebné přísady:

Na 4 porce:

  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 6 lžic cukru
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 l polohrubé mouky (což je asi 350 g)
  • 2 rovné lžičky prášku do pečiva
  • 250 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek
Postup přípravy:
  1. Žloutky smícháme s polovinou cukru (=3 lžíce), metličkou v ruce prošleháme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozmícháme na hladké těsto. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a nakonec do něj krátce zašleháme druhou půlku cukru (=3 lžíce).  Sníh opatrně vmícháme do žloutkového základu, přidáme nakrájená jablka a zamícháme.
  2. Smažíme na pánvi na malém množství oleje (dobré nepřilnavé povrchy snesou i absenci tuku) po obou stranách do zlatova.
  3. Podáváme ta tepla lehce pocukrované, s oslazeným tvarohem, šlehačkou a nebo polité třeba javorovým sirupem.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Masové klobásničky

Masové klobásničky

Obrázek Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Máslové sušenky s kardamomem

Máslové sušenky s kardamomem

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Obrázek Domácí máslo - živočišné

Domácí máslo - živočišné

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Langoše

Langoše

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

TOPlist