Hledat

Jablečný linecký koláč naší babičky

Potřebné přísady:
  • 250 g hladké mouky
  • 120 g cukru
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • 4 velká jablka
  • vanilkový pudink
  • 2 PL moučkového cukru
  • 4kl skořice
  • citronová šťáva
  • 450ml vody (rum nebo rumová tresť - nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Máslo nakrájíme na kousky do mouky a přidáme jedno vejce a cukr. Uhněteme těsto, které dáme do potravinářské folie a necháme asi 60 minut v chladu ztuhnout. Nakrájime jablka na kousky, dáme do kastrolku a přidáme 4 kl skořice a 2 pl moučkového cukru. V mističce promícháme 450ml vody s vanilkovým pudinkem a nalijeme k jablkům.Povaříme, než jablka změknou- cca 8 min. Vyndáme si vychlazené těsto a kousek si oddělíme ,aby nám zbylo na mřížku. Do předem vymazané a vysypané formy rozprostřeme těsto i do krajů tak, aby nám vznikl vyvýšený okraj.Nalijeme směs z jablek a uděláme mřížku .
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C v horkovzdušné troubě a na 180°C v obyčejné zhruba 30 až 40 min dozlatova. Pocukrujeme moučkovým cukrem a máme hotovo dobrou chuť .
  3. Do směsi jablek mužeme přidat hrozinky ,rum ,ořechy dle vlastní chuti .
  4. Další foto Petra Mauric
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablkový závin

Jablkový závin

Obrázek Medové řezy - lepší než medovník

Medové řezy - lepší než medovník

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

Obrázek Báječná kefírovka

Báječná kefírovka

Obrázek Jablečné řezy s pudinkem

Jablečné řezy s pudinkem

Obrázek Mazanec

Mazanec

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Meruňkové řezy z listového těsta

Meruňkové řezy z listového těsta

Obrázek Makovec s fondánovou polevou

Makovec s fondánovou polevou

Obrázek Makový chlebíček

Makový chlebíček

Obrázek Medové bochánky - Včelná

Medové bochánky - Včelná

Obrázek Zdravá špaldová buchta

Zdravá špaldová buchta

TOPlist