Hledat

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 200 g hrubé mouky
  • 70 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g másla nebo tuku
  • 3 žloutky
  • citronová kůra

DÁLE:

  • rybízová marmeláda
  • 750 g očištěných jablek
  • 70 g cukru krupice
  • 250 – 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g hořké čokolády
Postup přípravy:
  1. Suroviny na těsto zpracujeme na vále a necháme chvíli odpočinout. Na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem rozválíme těsto a upečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 13 minut). Vychladlý plát potřeme marmeládou.
  2. Na čtvrtky nakrájená jablka s cukrem zalijeme asi hrnkem vody a podusíme tak, aby byla jablka měkká, ale nerozvařená. Vychladlé a okapané čtvrtky jablek naskládáme na marmeládu. Ušleháme smetanu (v receptu byly šlehačky 2, já ale dávala jen 1), natřeme ji na jablka a hustě posypeme nastrouhanou čokoládou.
  3. Druhý den je koláč nejlepší, když korpus zvlhne a dobře se krájí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Střecha z Bebe sušenek

Střecha z Bebe sušenek

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Makový koláč s drobenkou z tvarohového těsta

Makový koláč s drobenkou z tvarohového těsta

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

Obrázek Eskymo řezy

Eskymo řezy

Obrázek Arašídové  brownies

Arašídové brownies

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

TOPlist