Hledat
Filters

Jablkový koláč se sněhem

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 160 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 50 g cukru moučka
  • 100 g másla nebo tuku
  • 2 žloutky

Náplň:

  • 500 g očištěných jablek
  • 60 g cukru

Sníh:

  • 4 bílky
  • 150 g cukru moučka
Postup přípravy:
  1. Korpus: Na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu ½ hodiny odpočinout.
  2. Dortovou nebo koláčovou formu (peču ve skleněné koláčové formě průměr 28 cm) lehce vytřeme papírem od másla. Těsto rozválíme, přeneseme do formy a upravíme. (Komu to nejde, může vymačkat přímo ve formě, ale těstíčko se netrhá a jde to pěkně rozválet i přenést pomocí válečku.)
  3. V předehřáté troubě na 180°C upečeme do růžova (pekla jsem 10 minut).
  4. Jablka nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr a pokud je potřeba, tak i několik lžic vody a dusíme doměkka. Vychladlá jablka můžeme vylepšit špetkou skořice a lžící rumu. Na horký korpus rozložíme náplň z jablek a tuhý sníh z bílků a koláč dopečeme. (160°C 20 minut)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist