Hledat

Jahodová bublanina

Potřebné přísady:
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru (třeba moučka nebo krupice)
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky (možná trošku více)
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce
  • moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také chvíli šleháme. Následně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, nebo jak je kdo zvyklý. Nahoru na těsto poklademe jahody, třešně, broskve…prostě kdo co má rád a je zrovna po ruce a upečeme v troubě na 180-200 stupňů asi 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koláče pod vodou kynuté

Koláče pod vodou kynuté

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

Obrázek Obrácený banánový koláč by Romča

Obrácený banánový koláč by Romča

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Buchta s Vitacitem

Buchta s Vitacitem

Obrázek Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Batátový čoko dort

Batátový čoko dort

Obrázek Frgále

Frgále

Obrázek Linecký koláč makový

Linecký koláč makový

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

TOPlist