Hledat

Jahodová bublanina

Potřebné přísady:
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru (třeba moučka nebo krupice)
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky (možná trošku více)
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce
  • moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také chvíli šleháme. Následně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, nebo jak je kdo zvyklý. Nahoru na těsto poklademe jahody, třešně, broskve…prostě kdo co má rád a je zrovna po ruce a upečeme v troubě na 180-200 stupňů asi 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Eskymo řezy

Eskymo řezy

Obrázek Obrácený banánový koláč by Romča

Obrácený banánový koláč by Romča

Obrázek Výborná bábovka s jablky

Výborná bábovka s jablky

Obrázek Creme caramel

Creme caramel

Obrázek Banánový chlebíček by Romča

Banánový chlebíček by Romča

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Ořechový dort s mascarpone krémem

Ořechový dort s mascarpone krémem

Obrázek Banánovo-šľahačkový koláč zo sušienkového cesta

Banánovo-šľahačkový koláč zo sušienkového cesta

Obrázek Domácí frgály

Domácí frgály

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Ananasový zákusek

Ananasový zákusek

TOPlist