Hledat

Jahodová bublanina

Potřebné přísady:
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru (třeba moučka nebo krupice)
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky (možná trošku více)
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce
  • moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také chvíli šleháme. Následně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, nebo jak je kdo zvyklý. Nahoru na těsto poklademe jahody, třešně, broskve…prostě kdo co má rád a je zrovna po ruce a upečeme v troubě na 180-200 stupňů asi 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sachr dort z jablek

Sachr dort z jablek

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Obrázek Květinové koláčky s nápní

Květinové koláčky s nápní

Obrázek Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Starkin tvarožník

Starkin tvarožník

Obrázek Mrkvovo-makové řezy s polevou

Mrkvovo-makové řezy s polevou

Obrázek Skořicové uzlíčky

Skořicové uzlíčky

Obrázek Banánové muffinky s čokoládou

Banánové muffinky s čokoládou

Obrázek Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Obrázek Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Obrázek Cinnamon buns - skořicové rolky

Cinnamon buns - skořicové rolky

TOPlist