Hledat

Jahodová bublanina

Potřebné přísady:
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru (třeba moučka nebo krupice)
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky (možná trošku více)
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce
  • moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také chvíli šleháme. Následně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, nebo jak je kdo zvyklý. Nahoru na těsto poklademe jahody, třešně, broskve…prostě kdo co má rád a je zrovna po ruce a upečeme v troubě na 180-200 stupňů asi 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Nugátové řezy

Recept - Nugátové řezy

Obrázek Maďarský tvarohový koláč

Maďarský tvarohový koláč

Obrázek Ombre nepečený dort

Ombre nepečený dort

Obrázek Řezy s tvarohem a čokoládou

Řezy s tvarohem a čokoládou

Obrázek Vanilkove nebo

Vanilkove nebo

Obrázek Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Obrázek Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč

Obrázek Dvoubarevná buchta na plech

Dvoubarevná buchta na plech

Obrázek Lehký vánek

Lehký vánek

Obrázek Trubičky poctivé domácí

Trubičky poctivé domácí

Obrázek Čokoládové vynikajicí muffiny

Čokoládové vynikajicí muffiny

Obrázek Pudingoš

Pudingoš

TOPlist