Hledat

Jahodový krémový koláč

Potřebné přísady:
  • 300g listové těsto
  • 400g jahod
  • 600ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce cukru
  • 60g másla
  • 1 sáček želatiny na dort
Postup přípravy:
  1. Listové těsto vyválejte na plát, položte na plech nebo koláčovou formu vyloženou pečicím papírem, propíchejte vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.
Upečte dozlatova a nechte vychladnout.
  2. V mléce rozšlehejte metličkou pudinkové prášky spolu s cukrem, uveďte do varu, povařte do zhoustnutí, odstavte a do horké směsi vmíchejte máslo. Stále míchejte, dokud se máslo nerozpustí, pak postavte nádobu s pudinkem do studené vody a míchejte do zchladnutí.
  3. Krém natřete rovnoměrně na upečené listové těsto a poklaďte na půlky nakrájenými jahodami.
Dort-želé připravte podle návodu na obalu a nalijte ho rovnoměrně na jahody.
Vložte na chvíli do chladu a potom rozkrájejte na řezy.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zdravá špaldová buchta

Zdravá špaldová buchta

Obrázek Semifreddo s ořechy

Semifreddo s ořechy

Obrázek Domácí větrníky

Domácí větrníky

Obrázek Řezy Margot

Řezy Margot

Obrázek Kysnutý kapustový koláč

Kysnutý kapustový koláč

Obrázek Skořicové uzlíčky

Skořicové uzlíčky

Obrázek Jahodové řezy

Jahodové řezy

Obrázek Linecký koláč makový

Linecký koláč makový

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Babiččiny krémeše

Babiččiny krémeše

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek Pařížský dort s banány nebo broskví

Pařížský dort s banány nebo broskví

TOPlist