Hledat

Jahodový smetanový dort

Potřebné přísady:
  • piškotový korpus
  • 1 tvaroh
  • 1 zakysaná smetana nebo bílý jogurt
  • 1 šlehačka
  • želatina
  • cukr
  • červené dortové želé
  • jahody
  • jahodová marmeláda
Postup přípravy:
  1. Upečeme světlý piškotový korpus ze dvou vajec. Potřeme jahodovou marmeládou.
  2. 1 červený vaničkový tvaroh smícháme s 1 zakysanou smetanou (nebo jogurtem), osladíme podle chuti a přidáme několik nakrájených jahod. Připravíme si želatinu (třeba tu na vaječnou tlačenku, ale mám vyzkoušenou i želatinu z Lidlu, tam stačí půl sáčku), cca 2 lžíce krému vmícháme do rozpuštěné želatiny (pozor, nesmí se vařit) a potom želatinu do krému. Nakonec lehce vmícháme jednu ušlehanou šlehačku.
  3. Krém nalijeme na korpus, uzavřený nejlépe ve stahovacím ráfku a necháme v lednici ztuhnout. Na ztuhlý krém naklademe půlky jahod a zalijeme červeným dortovým želé připraveným podle návodu na sáčku.
  4. Není to nic extra, ale občas se někdo ptá na "dort pro děti, který zvládne každý", tohle moje děti milují.
  5. Už jsem dělala i broskvový, z kompotu, v zimě, když jsou jahody nechutné. Jen jsem použila světlé dortové želé a želatinu jsem rozpouštěla ve šťávě z kompotu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka z Besedy

Bábovka z Besedy

Obrázek Buchta hrk

Buchta hrk

Obrázek Výborná kakaová marlenka

Výborná kakaová marlenka

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Moka řezy - vynikající

Moka řezy - vynikající

Obrázek Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Kváskové vafle

Kváskové vafle

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

Obrázek Pařížský dort

Pařížský dort

TOPlist